Наказват чиновници заради Цецко

  • 14 април 2013 06:53

  • 1994
  • 1
Наказват чиновници заради Цецко
©

Социалните работници, върнали 5-годишния Цветелин на родителите му, ще бъдат наказани, информира в. "Стандарт".

Те прибързано и необосновано са извели от приюта Цецко и четирите му сестрички и са ги дали за отглеждане на майка им Петя Григорова и мъжа, с който живее. Така са създали риск за здравето и психиката на хлапетата. Това е установила проверката на Инспектората към Агенцията за социално подпомагане. Тези дни се очаква директорът на АСП да издаде заповедите за наказание, като се очаква да има и уволнения. Общинското жилище на ромското семейство, в което в нечовешки условия са отглеждани 5-те деца, ще бъде отнето, съобщиха от кметството във Враца. Наемател е мъжът, който живее с майката на Цецко - Георги Коцев. От месеци той не е плащал вода и наем. Жилището във врачанския квартал "Сениче" навремето било предоставено на родителите на 33-годишния Георги. След като починали, общината дала апартамента под наем на Георги като многодетен баща. Именно тогава изоставените в приют деца едно по едно били върнати в семейството.

За 5-годишния Цецко това било второ прибиране от майка му. През 2010 г. той бил изведен от приюта, но скоро след това върнат заради системно малтретиране. През есента на 2012 г. социалните пак решават, че хлапакът може да заживее с майка си и пастрока. Шест месеца по-късно го намират в безпомощно състояние. Лекарите ампутираха част от пръстите на двете му крачета заради начален стадий на гангрена, причинена от измръзване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1994 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.24 | 22:14

1
До кога ще се занимаваме с проблемите на мангалите? До кога ще им даваме възможност да живеят и да се размножават като паразити на наш гръб? Не желая да храня или издържам цигани, роми, разни индийски племена и всякаква мързелива паплач. Има достатъчно деца, от българския етнос, здрави и годни да защитават всички добри качества на БЪЛГАРИТЕ. Тях защо не ги осинвяват българи? Ами ги изнасят в чужбина, като стока! О безумие държавно....

Добави коментар

Водещи новини