Изградиха седем детски площадки е Стара Загора

  • 12 април 2013 15:00

  • 1067
  • 0
Изградиха седем детски площадки е Стара Загора
© Булфото

Седем нови детски площадки ще бъдат представени през следващата седмица от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Повечето от тях са изградени в междублокови пространства, а всичките са сертифицирани за безопасност.

Площадките са изградени в кварталите „Три чучура-Север", „Три чучура-Юг", „Казански", „Самара", „Зора", в междублоковото пространство югозападно от улица „Братя Жекови" и булевард „Отец Паисий" и в парк „Самарско знаме". Общата стойност на площадките е 120 000 лв., осигурени от бюджета на община Стара Загора. Изграждането им е възложено на изпълнител чрез процедура за обществена поръчка.

Във всичките е поставена ударопоглъщаща настилка, обособени са с огради и осигуряват възможности за занимания на деца с увреждания. Гарантирана е сигурност на съоръженията по възприетите европейски стандарти.

Извършено е разчистването на терените от битови и строителни отпадъци, демонтаж на стари детски съоръжения и плочници, полагане на нова настилка, бордюри, бетонови плочи, асфалтова настилка, направа на декоративни огради и т.н. Площадките са оборудвани с нова паркова мебел - пейки, кошчета за отпадъци, перголи, беседки и др.

Спазени са всички изисквания за качество, както и площадките да са с изразена тематичност. Те са многофункционални, подходящи за игра на деца от различни възрастови групи и интереси.

Всички материали са придружени със сертификати и декларации за съответствие.
 

Последвайте канала на

1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини