Село Говедарци се жалва на омбудсмана

  • 12 април 2013 14:50

  • 1773
  • 0
Село Говедарци се жалва на омбудсмана
©

Недоволни жители на село Говедарци подготвят подписка до националния омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет с искане да се попречи на общинския съветник от БСП Данаил Попов да строи хотел върху място, предвидено по устройствен план за Младежки дом и сладкарница. Това съобщи Силвия Шуманова, председател на Обществения съвет в Самоков, цитирана от БТА.

По думите й, един декар в Говедарци се търгува между 50 и 100 хиляди лв. в зависимост от местоположението, докато Попов е купил своя имот от един декар в центъра на селото за 10 250 лв. Сделката е била узаконена на последната общинска сесия, на която всички общински съветниците са гласували "за".

Предложението е на кмета на Самоков Владимир Георгиев, но гласуването е осъществено в негово отсъствие. Кметът е внесъл докладна записка по предложение на Постоянната комисия по закон, обществен ред и собственост. На свое закрито заседание членовете й са приели молбата на Данаил Попов имотът в центъра на селото да му бъде даден без търг или конкурс, за да си построи хотел, уточни Силвия Шуманова. В документа е записано, че става дума за "придаваема част" към маломерен парцел и на базата на това е изготвената пазарна оценка на имота в размер на 10 250 лв.

Според кмета на село Говедарци Бойчо Шуманов решението на Постоянната комисия по закон, обществен ред и собственост може да е законно, но не е морално, защото "придаваемо място" може да бъде 100 - 200 квадрата, но не и 974 кв. м." Освен това мястото е предвидено за Младежки дом и сладкарница за обществено ползване, а не за частен имот на общински съветник, допълва той.

Последвайте канала на

1773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини