Ще отнемат родителските права на майката инквизирала Цецко

  • 11 април 2013 07:46

  • 1140
  • 0
Ще отнемат родителските права на майката инквизирала Цецко
©

Съдът е върнал по предложение на Дирекция „Социално подпомагане“ на майката-изверг, която е пребивала жестоко 5-годишния си син Цецко. Момченцето се прости с част от пръстите на краката си, но е мълчало, за да не бъде пребито от майка си.

Проверката по случая с малкия Цецко от Враца ще приключи в най-кратки срокове, обеща Даринка Янкова, която е зам.-председател на Агенцията за закрила на детето. Тя каза, че на родителите е била оказана подкрепа

Агенцията е сезирала прокуратурата за отнемане на родителските права. Има индикации, че подобни мерки ще бъдат насочени и за останалите деца. Те също са изведени от дома, каза Янкова. Ще се образува и дело, в което ще се търси наказателна отговорност от родителите. Тя отрече, че има системен проблем с насилието над деца. За Цецко се търси приемно семейство, в момента се водят разговори със семейство от друга област. Има благоприятна прогноза, че то ще започне отново да върви, но му е необходима оттук нататък както медицинска, така и психологическа помощ. Агенцията предлага и промени в Наказателния кодекс, които да предвиждат наказание различно от пробация.

Последвайте канала на

Novini.bg
1140 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини