Прокуратурата подгони майката-изверг, пребивала жестоко сина си

  • 10 април 2013 20:56

  • 1186
  • 0
Прокуратурата подгони майката-изверг, пребивала жестоко сина си
©

Дознание е образувано срещу майката на 5-годишния Цецко от Враца, чиито пръстчета на краката бяха ампутирани заради измръзване, инфекция и начален етап на гангрена. Другите й четири деца също са изведени от жилището и са настанени в институции.

Тъжната и страшна история на 5-годишния Цецко е известна на службите още от 2010 година, когато той за пръв път е поставен под полицейска закрила и е образувано досъдебно производство.

„Поводът за това досъдебно производство е била причинена телесна повреда на малолетно дете, член на въпросното семейство", обясни прокурор Камелия Трифонова, цитирана от Нова телевизия.

Тогава производството продължило 6 месеца и приключило заради липса на доказателства. Продължила и паралелната проверка на преписката, но след няколко положителни доклада на социалните служби след още няколко месеца и тя приключила. Детето е върнато в семейството, защото социалните служби са отчели подобряване жилищно-битовите условия.

Съседи разказаха, че виждали децата от това семейство да стоят посред нощ на стълбището. Често ги чували и да плачат в жилището.Председателят на Агенцията за „Закрила на детето" Калин Каменов заяви, че е сигурен, че родителските права на това семейство ще бъдат отнети.

„Надявам се да бъдат повдигнати обвинения срещу родителите", рече той. По думите му в момента се преговаря с две семейства във Враца, които могат да станат приемни родители на Цецко.

Последвайте канала на

Novini.bg
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини