Зверски малтретираното дете събуди съжалението на всички

  • 10 април 2013 08:37

  • 1978
  • 3
Зверски малтретираното дете събуди съжалението на всички
©

5-годишното дете от Враца, което е било зверски малтретирано от родителите си, събуди съжалението на много българи, съобщи Нова телевизия.

Припомняме ви, че на детето се наложи ампутация на пръсти на крачетата му заради опасност от гангрена. Момченцето е с множество рани по цялото тяло, но най-сериозно е било удряно по ходилата.

Това момченце трябва да наречем с измислено име, но историята му е съвсем истинска. Цецко е на 5 години, но тежи, колкото 3-годишен.

„Абсолютно недохранено. То просто в отделението не може да се наяде. За ласки и за внимание пък да не говорим! То не обича да бъде само. Към всеки е отворено за контакти. Мисля, че това дете, попаднало в едни добри условия, може да излезе нещо от него”, обясни лекуващия го лекар д-р Емилиян Кюркчийски.

Малчуганът е приет в болницата в изключително тежко състояние – с инфекция от рани по крачетата и измръзнало.

Социалните работници твърдят, че детето само си казало, че е малтретирано от майката, от бащата, че е държано гладно и е връзвано.

Момченцето вече е извеждано от семейната среда, но е върнато в края на месец декември.
Състоянието му разплаква и лекарите, и сестрите, болните, социалните работници.

Според майката децата се биели помежду си. Не е виждала сина си след операцията. Затова пък целият екип на врачанската болница се стараят да му дадат онази топлина, която напомня за дом. От съдбата му изглежда са трогнати всички.

Лекарите се стараят да го задържат и се надяват да се намери приемно семейство, където то би могло да се възстанови, защото не искат всичкото това да се повтори.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1978 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.15 | 15:02

3
Къде е държавата...? В САЩ подобни родители отиват в затвора
Castor

2014.07.15 | 15:02

2
Не затвор, разстрел е нужен! Това са изроди!
Ана

2014.07.15 | 15:02

1
Имам въпроси: Защо Социалните служители реват, а не пишат обяснения от опашката за безработни? Защо родителите не са в ареста - обвинения колкото щеш от НК? Градината за 5-годишни е задължителна - кой не си е свършил работата?Иоще, и още...

Добави коментар

Водещи новини