Маргарита Попова предостави убежище на чужденец

  • 09 април 2013 16:32

  • 804
  • 0
Маргарита Попова предостави убежище на чужденец
©

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на издаде първия указ за предоставяне на убежище, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Указът е на основание чл. 98, т. 10 от Конституцията на Република България.

Предложението до вицепрезидента е изготвено от Комисията по предоставяне на убежище след обсъждане и преценка на представените от чуждия гражданин факти и обстоятелства и след събиране на допълнителни документи и информация по молбата за убежище, като комисията единодушно е преценила, че са налице необходимите основания, за да му бъде предоставено убежище. Убежището е особена закрила, която вицепрезидентът на републиката предоставя на чуждия гражданин заради негови убеждения в защита на международно признати права и свободи.

По случая комисията е работила в сътрудничество с Представителството в България на Върховния комисар на ООН за бежанците и с други организации и институции с компетенции в тази област.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини