Румен Гунински - кандидат за кмет на Правец от БСП

  • 22 юли 2011 18:20

  • 3155
  • 0
Румен Гунински  - кандидат за кмет на Правец от БСП
© Булфото

Това стана на рекордно кратко заседание, продължило около 20 минути.

От кандидатите 25 и в момента са кметове на съответните населени места. БСП подкрепя за следващ мандат кмета на Шумен Красимир Костов, издигнат от Инициативен комитет, на Свиленград - Георги Манолов и на Велинград - Иван Лебанов.

Кандидатът на БСП за кмет на Севлиево е досегашния градоначалник Йордан Стойков, а в Панагюрище - кметът Георги Гергинеков. БСП издига за кмет на Пловдив Георги Търновалийски, който в момента е заместник-кмет на града. Кандидатът на партията за кмет на Правец е общинският съветник Румен Гунински.

За Плевен БСП издига общинския съветник Любомир Петков, за Силистра - Тихомир Борачев, директор на частна фирма, за Божурище - общинският съветник Страхил Петков, за Сливен - ген. Кольо Милев.

В края на август или в началото на септември ще бъдат утвърдени и останалите кандидати за кметове от БСП, съобщи лидерът на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

В отговор на журналистически въпрос относно намеренията на ГЕРБ да се регистрират първи за участие в изборите Станишев коментира, че политиката в крайна сметка не е спринт, това е маратон по-скоро и трябва да издържиш на дълги разстояния. Той посочи, че БСП няма да е сред последните регистрирани партии за изборите. Планираме в началото на август да направим регистрацията на БСП за участие в президентските и местните избори, добави Станишев.

На днешния пленум беше утвърдена и коалиционната формула за участие на президентските избори. БСП ще участва на изборите за президент и вицепрезидент във формат "Коалиция за България", каквото предвижда споразумението с партиите от коалицията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3155 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини