Столичните общинари се оказаха стресирани

  • 09 април 2013 06:20

  • 743
  • 0
Столичните общинари се оказаха стресирани
©

Служителите от образователните дирекции на районните администрации в София имат "висока потребност" да усъвършенстват уменията си за работа с компютър и специализиран софтуер заради информационната система за записване в детските градини, пише Труд.

Това е един от изводите, установени при осъществяване на проекта "Модерната администрация - гарант на модерното образование", финансиран по оперативната програма "Административен капацитет". Той продължава 18 месеца и е за 379 443 лв. Същите служители имат нужда и да бъдат обучени допълнително как да прилагат правната уредба и как да участват в процедури за възлагане на обществени поръчки, смята Яна Петкова от KPMG в България, извършила част от проучването.

Всяка година се прави рамка за възможните обучения, а районните администрации могат да кандидатстват за еврофинансиране, обясни зам.-кметът Тодор Чобанов. Той добави, че ще се търси опция за създаване на стажантски програми, а при промените в структурата на общината ще установим къде има нужда от повече колеги, обясни зам.-кметът Тодор Чобанов.

Над 65 души са заети в сектор "Образование" в 24-те администрации в София. Те обаче били много натоварени и стресирани, показва проучването. По проекта е създаден и наръчник с указания за учителите и директорите на учебните заведения как да подготвят децата при бедствия.

Последвайте канала на

Novini.bg
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини