Тагарев: Развитието на технологиите налага въоръжените сили да бъдат гъвкави

  • 04 април 2013 18:29

  • 1196
  • 1
Тагарев: Развитието на технологиите налага въоръжените сили да бъдат гъвкави
© Булфото

Бързото развитие на технологиите налага въоръжените сили да бъдат гъвкави и добре организирани. За да са в крак с времето, е необходимо да бъде развита и киберотбраната. Това каза в публичната си лекция военният министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за. Той вече е възложил на група специалисти да работят по програма за развитие на киберотбраната и за създаване на стратегия за киберсигурност.

Военния министър изнесе публична лекция по повод годишнината от приемането на България в НАТО, предаде БНТ. Темата на лекцията беше "Бъдещите предизвикателства пред отбранителната политика". След лекцията военният министър коментира и решението на правителството да бъдат взети повече от 5 милион лева от бюджета на министерството му за подпомагане на социално слаби.

"Първо, има механизъм в Министерство на отбраната, чрез който това решение ще бъде реализирано. Този механизъм изисква преглед на програмите и взимане на решения, имайки предвид всички програми във ведомството, за да може да минимизираме щетите. Вероятно това ще стане в известна степен на подготовката чрез ограничение на някои разходи за командировки, чрез опити да се ограничат други текущи разходи", обясни Тагарев.

Последвайте канала на

1196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.26 | 09:28

1
Че то войска няма , тоя на какво е министър!? "Атлантическият клуб в България, съвместно с Института за културна дипломация, организира публична лекция на Н.Пр. Тодор Тагарев, Министър на отбраната на Република България, на тема "Бъдещите предизвикателства пред отбранителната политика". " Сега ми стана ясно поне "чий" министър е :))).

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини