Варна купува 70 полски автобуса

  • 03 април 2013 06:52

  • 1186
  • 0
Варна купува 70 полски автобуса
©

Полската фирма “Соларис” е спечелила обществената поръчка за доставка на 70 автобуса за 41 млн. лв. за нуждите на градския транспорт във Варна, съобщи за “Твоят ден” зам.-кметът Димитър Николов.

Компанията е класирана на първо място и по трите позиции за возила. Така тя ще достави на общинското предприятие 30 съчленени и 20 соло дизелови автобуса, както и още 20 рейса на метан. Поръчката е част от проекта за интегриран градски транспорт на обща стойност 114,4 млн. лв. Според Николов финансовите предложения на 9-те фирми, участващи в поръчката, не се разминавали с много, но “Соларис” е дала най-добра цена.

Същата компания спечели подобна поръчка и за доставка на автобуси в Бургас. Това означава, че сервизното и гаранционното обслужване на колите ще бъде облекчено, обясни Николов.

Вече са разпратени писма до всички участници в процедурата, за да бъдат информирани за класирането. В момента тече 10-дневният срок за обжалване. Ако до 8 април никой не се жалва в Комисията за защита на конкуренцията, решението ще влезе в сила и ще бъде подписан договор.

“Соларис”, която работи по технология на немската “Неоплан”, е гарантирала, че първите 15 автобуса ще бъдат доставени до 77 дни след подписването на договора. Другите коли ще са във Варна след още 77 дни.

Зам.-кметът допълни, че вече са отворени офертите за обновяване и на тролейбусния парк по проекта за подобряване качеството на живот в Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен. Четирите общини спечелиха общо финансиране по програмата “Околна среда”. За Варна са отредени средства за купуване на 30 тролея. За тях са кандидатствали 6 фирми. Предложенията ще бъдат оценявани следващата седмица.

Последвайте канала на

Novini.bg
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини