КЗК: Немислим е картел в цените на тока

  • 01 април 2013 18:10

  • 1860
  • 3
КЗК: Немислим е картел в цените на тока
©

Отдавна наблюдаваме ЕРП - тата, независимо че Комисията за защита на конкуренцията няма кой знае какви права", каза в ефира на предаването "Лице в лице" по БТВ Петко Николов, председател на Комисията.

Николов поясни, че Комисията не е държавен регулатор, но отговаря относно това дали има картел в сектора "Енергетика". По думите му, картел в цените на тока на този етап е немислим. "Не мога да кажа дали има или няма, а само това, че той е немислим", добави Николов.

Той обясни отново, че картел има там, където има конкуренция, а такава няма при цените на тока.

Петко Николов заяви също така, че никога не е казвал на служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май "Гледайте си работата". Коментарът му бе относно това, че е отказал да каже на Райков кои са монополистите в България. Николов уточни, че КЗК не може да определя кои са монополистите, а само да ги глобява. "КЗК трябва да наказва монополните структури, когато злоупотребяват със своето господстващо или монополно положение", добави още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1860 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гешев

2013.04.01 | 23:32

3
след като тарифите им се определят от държавния енергиен регулатор, за каква конкуренция изобщо говорим? те директно са поставени в ситуация на картел, с активното участие на дкевр!

2013.04.01 | 21:28

2
Prostotiqta trqbwa da se nakazwa!!!

2013.04.01 | 21:28

1
Върховно тъпо изказване! Хем картелът е немислим, хем не може да бъде отречен! Не могат да посочват монополите, но могат да ги глобяват... "Той обясни отново, че картел има там, където има конкуренция, а такава няма при цените на тока." - Добре де, когато няма конкуренция в даден сектор, това какво се явява?

Добави коментар

Водещи новини