Министърът на земеделието откри „Седмицата на гората – 2013 г.” (снимки)

  • 01 април 2013 16:28

  • 1621
  • 1
Министърът на земеделието откри „Седмицата на гората – 2013 г.” (снимки)
© Булфото

Министърът на земеделието и храните професор Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин откри „Седмицата на гората – 2013 г.” в Благоевград.

В приветствието си той обяви: "Имаме голямото и важно задължение да опазим гората и да я съхраним", и подчерта, че за новия програмен период на Общата селскостопанска политика 2014 - 2020 г. Европа полага максимални грижи за по-доброто бъдеще на нашите гори.

Министърът посочи, че по Програмата за развитие на селските райони /2007 - 2013г./ при мярка „Повишаване на икономическата стойност на горите” има увеличение на подпомагането от 50% на 65%. 

Той връчи традиционните награди за „Седмицата на гората”. Лесовъд на годината е инженер Златка Азманова от Югоизточното държавно предприятие. Нейни подгласници са инженер Христо Янев от Държавно горско стопанство - Своге и инженер Олга Николова от Югозападното държавно предприятие.

Станков благодари на ръководствата на 60-те Държавни горски стопанства, като и на Лесотехническия университет за това, което правят за опазване горското богатство на страната.

На откриването на „Седмицата на гората” присъства изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите. Открити бяха тематични изложби на детски рисунки и на залесителни мероприятия последните 50 години.

В рамките на Седмицата на гората бяха засадени и млади фиданки в градинката пред кметството, предаде Булфото. В залесителната акция се включиха и кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева.

Последвайте канала на

1621 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.04.02 | 22:32

1
hE TO OSTANAXA LI GORI, SPORED MEN TO TE SA KbMKRAQ,MOJE BI ShTE IMA SLED 40-50 GOD.OBAhE AKO TIQ SE VbRNAT PAK DA yPRAVLQVAT DbRJAVATA.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини