Жена може да изгуби апартамента си заради неплатени сметки за вода

  • 27 март 2013 09:48

  • 2892
  • 3
Жена може да изгуби апартамента си заради неплатени сметки за вода
©

60-годишна жена от Бургас е на път да загуби апартамента си заради неплатени сметки за вода. Лиляна Жекова е с втора степен инвалидност пожизнено и преживява със социалната си пенсия. Преди две години е осъдена заради дълг към водоснабдителното дружество, разказа в репортаж Нова телевизия.

Последната работа на Лиляна е през 1990 година, когато работи в Съюза на инвалидите. От тогава въпреки, че е регистрирана в Бюрото по труда, не успява да намери позиция, която да й осигури доходи. Преживява с инвалидна пенсия и до 2008 година успява да покрива всичките си разходи. Тогава настъпва обрат в живота й – дъщеря й се мести с детето си при нея, докато зет й е в затвора. Започва да трупа задължения.

За три години Лиляна трупа дълг за неплатена вода в размер на около 600 лева. Дружеството я осъжда. С таксите за съдия-изпълнител сумата става близо 1 000 лева. Единственото, което жената иска от ВиК–Бургас е да започне да плаща новите си сметки и да покрива част от задълженията по делото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2892 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
!!!

2013.04.01 | 05:52

1
Пълни глупости няма закон който може да изкара принудително тези хора от жилището при положение че са с дете. Особено ако жилището е единствено. Не знам дали инвалидите имат някаква привилегия в случая но за другото съм сигурен. Крайно време е правосъдната ни да е на ниво ..... докога ще се печелят дела навън които преди тава са били загубени в България ?

2013.04.01 | 05:54

3
Daje da nqmat dete, nikoi ne moje da im vzeme jili6teto zaradi dalgove kam ViK i Toplofikaziq! Takav e zakonat i vseki, koito pla6i horata e manipolator v usluga na Toplofikaziq i ViK ! Prestapnizi !

2013.04.01 | 05:53

2
Sadat nikoga ne otsajda konfiskaziq na jili6te zaradi dalgove kam ViK i Toplofikaziq !!!

Добави коментар

Водещи новини