Учат децата на разделно събиране на отпадъци

  • 26 март 2013 08:41

  • 2852
  • 0
Учат децата на разделно събиране на отпадъци
©

Кампания за разделно събиране на отпадъци в училищата започва тази седмица в столицата. Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска откри инициативата в 112 ОУ "Стоян Заимов".

Целта е по един нестандартен начин децата да се запознаят с правилата за разделно изхвърляне на боклука.

В навечерието на кампанията за пролетно почистване на София, която тази година започва на 2 април, най-малките ученици от 112 ОУ "Стоян Заимов" се включиха в инициативата за разделно събиране на отпадъци. Самите деца показаха знанията си чрез различни състезателни игри, разказва БНТ.

"Те ще получат, разбира се, контейнерчета за разделно събиране на отпадъци, но по-важното, е че самите деца ще изнасят и ще виждат камиончето, което ще събира съответния цвят в даден ден. Това е много важно, за да виждат, че техният труд не отива напразно", обясни столичният кмет.

Децата получиха и картинен екодневник, който попълниха с помощта на учителите си. От него научиха за полезни екоинициативи и в други страни по света.

Организаторите на кампанията се надяват в нея да се включат повече училища, като обещаха да подадат ръка на всеки, който иска да участва.

"Изчакваме все още одобрението на директорите. Може би в още шест училища в София ще продължи акцията. Може би ще отидем и в други градове покрай София, към Божурище и може би към Сеславци", надява се Светослав Ценов, организатор на кампанията.

Кампанията има за цел да достигне до най-малките, за да се превърне България в едно по-чисто място за живеене.

Последвайте канала на

2852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини