Кристалина Георгиева: Кабинетът да подпомогне малкия и среден бизнес

  • 21 юли 2011 09:25

  • 935
  • 0
Кристалина Георгиева: Кабинетът да подпомогне малкия и среден бизнес
© Булфото

Това каза в интервю за Дарик българският еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Според нея правителството трябва да ускори административната реформа и да подпомогне малкия и среден бизнес, който в условията на криза е най-гъвкав.

„Ако се забави растежът в Европа, то естествено ще се отрази и тук в България. Затова е важно в това време правителството да погледне към политиката си така, че да окаже въздействие за развитието на малкия и среден бизнес. Да отвори повече врати за реформите, които всички българи знаят, че трябва да бъдат извършени - административната, здравната образователната реформа", каза българският еврокомисар.

„Вярно е, че ние имаме най-ниските данъци, вярно е, че ние имаме един от най-ниските дългови товари. Това са важни неща за стабилността на България, но в трудно време трябва да се търсят нови решения", допълни още тя.

По думите на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование хората очакват да живеят добре днес и правителството е избрано за това да търси начини да стимулира икономиката. „Бизнесът в България няма от какво да се оплаче от гледна точка на данъчното бреме, но много хора ми казват, че има административни пречки и трудности бизнесът да си върши работата", обясни европейският комисар.

По думите й в такива условия най-големият приоритет трябва да бъде малкият и среден бизнес, защото е доказано, че той създава най-бързо работни места. „И е сега времето правителството внимателно да погледне има ли нещо, което може да направи, за да им облекчи живота и да облекчи достъпа до финансиране. Да създаде попътен вятър, така че хората да почувстват грижа за тях днес, а не само обещанието, че като пазим макроикономическата стабилност ще живеем по-добре в някакво по-далечно бъдеще", аргументира се Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Според нея експортно ориентираните отрасли се представят добре, но ако има забавяне на растежа, трябва да се търсят начини това да не се почувства от хората в страната, точно защото стандартът в България все още не е там, където се очаква.

Последвайте канала на

935 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини