Рехав протест във Варна

  • 24 март 2013 13:31

  • 1104
  • 0
Рехав протест във Варна
© Булфото

Едва около 150 човека се събраха на днес на протест пред сградата на общината във Варна. Това е най-рехавата демонстрация в морския град в сравнение с последните пет-шест недели, когато по варненските улици излизаха хиляди протестиращи.

Въпреки слабото присъствие сред недоволните варненци отново възникнаха разногласия. Поводът бе призив за събиране на подписи за регистрация на партия Демократична гражданска инициатива за участие в изборите на 12 май. За неин представител във Варна се обяви познатият на всички бивш футболист Иван Петров. Пред част от множеството той поясни, че въпросната партия ще представлява протестиращите в политиката. „Във Варна ще успеем да съберем поне 5 000 подписа“, убеден е Петров.

Съвсем демонстративно част от протестиращите се дистанцираха от футболиста. Докато той говореше, те решиха да блокират кръстовището пред общината. Начело с представители на Отворения обществен съвет, те тръгнаха на шествие с маршрут Катедралата – Областна управа – Съдебната палата – общината.

Същевременно палатковият лагер остава пред общинския билдинг. От събота палатките вече са четири. Тази нощ обитателите в тях са били трима, единият от които е обявилият гладна стачка Младен Живков. Той каза, че се чувства добре и няма да се откаже, докато общинските съветници не подадат оставка. Обмисля се вариантът към него да се присъединят и други хора, които да гладуват на щафетен принцип за по 3 дни.

Един от участниците - инж. Ивелин Вичев, директно обвини медиите в манипулиране на информацията за демонстрациите. Репортерите съобщават, че няма поети на демонстрациите, а аз всеки път показвам нови стихове, оплака се друга дама.

Последвайте канала на

1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини