Тухлена стена рухна в спалнята на семейство

  • 23 март 2013 17:43

  • 3704
  • 5
Тухлена стена рухна в спалнята на семейство
©

Тухлена стена рухна в спалнята на семейство от Горна Оряховица снощи. За щастие пострадали няма. Апартаментите на двата етажа на къщата обаче са като след взрив на бомба. Инцидентът е станал около 2, 30 часа докато всички спят. Стената е част от старата сграда на бившата лимонадена фабрика в Горна Оряховица.

Още през 2006 г, тя е включена в списъка с опасните сгради изготвен от общината, каза кмета Добромир Добрев. Тогава било издадено и предписание на собствениците да съборят опасната стена.

Пострадалото семейството на Пламен и Диана Пейнови е подавало и няколко жалби още тогава, но мерки не били взети. Живеещите там сигнализирали, че има опасност от срутване. Стената която разделя имотите била опасно наклонена и всеки момент можело да падне. Силният вятър разразил се преди ден най-вероятно и е помогнал и тухлите се срутили. Собствениците на старият и опасен имот, в който сега се помещава автомивка били пръснати из цялата страна. Пострадалото семейство смята да съди отговорните за бездействието довело до срутването на стената. В съседната стая са спели и двете им деца които също не са пострадали.

Последвайте канала на

3704 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българин

2013.03.24 | 10:34

5
Защо на тези собственици не е посочена глоба от 5-10000 лв. А сега кой ще плаща ремонта.....

2013.03.24 | 07:21

3
да, правилно - трябва да се накажат собствениците на опасния имот и щетите да бъдат платени от тях. но има и друг въпрос - пострадалото семейство сакато ли е? тоя мъж мъж ли е, или Путьо Маринкин? жалби писали.... жалби стена не бутат и имот не пазят. като не са му обърнали внимание след първата жалба, да беше взел големия чук, и по тъмна доба - к*р стена. после да се прави на луд - паднала си е сама. ама нее - все някой друг трябва да отговаря за нас....

2013.03.24 | 08:06

4
Тъй като стената не е негова, можеше и да си отнесат някоя глоба за разрушаване на чужда собственост, така че коректно са (без-)действували!
в отговор на 3

2013.03.24 | 07:07

2
и кво? значи стената да падне върху къщата му, да застраши живота на децата му, ама да е изряден пред закона, така ли? това ли е най-важното? ми докато мислите така, все ще сте в л.а.йната. пък и неслучайно съм написал - "по късна доба". демек - без свидетели, без доказателства. щом държавата не си върши работата, явно трябва да се оправяме, както намерим за добре. но явно българинът намира за най-добре да мрънка и да се жалва. и да дава акъл - без да се замисли нужно ли е.
nikoy

2013.03.24 | 07:07

1
акъл на никого не е нужен...според въпросния никого! само дето като опре ножа до кокала и всеки си сменя мнението на около 540 градуса...което си е около оборот и половина. в тая наша така наречена държава цари зверско беззаконие...и ако някой ще влиза в затвора това ще е защитилия собствеността си а не този който е виновен за нанесените повреди...и да - ще влезе в затвора защото все някой трябва да опре до там за да се докаже че системата работи! за нещастие вече всички сме се превърнали в един вид Путьо Маринкин защото колкото и да не ти се вярва по-важно е да имаш вазможност да си защитаваш децата от вкащи отколкото от затвора за пълна простотия...

Добави коментар

Водещи новини