Протестиращи: Трябва да има истинност в политиката

  • 22 март 2013 17:55

  • 1227
  • 2
Протестиращи: Трябва да има истинност в политиката
© Булфото

В момента се създават алтернативите на политическата система. Старите партии се опитват да запазят статуквото, но това няма да се получи. Опитаха се да ни дискридитират, но ние ще запазим нашите морални ценности.

Това каза едно от лицата на протеста, Дончо Дудев, в предаването "Лице в лице" по БТВ. Заедно с него бяха Йоана Иванова и Ангел Славчев. Хората могат да се свържат с нас по електронен път. Ние искаме да говорим с хората и да им обясним за какво става въпрос. Ще събираме и подписи, продължи той. Целта ни не е да влезем на всяка цена в парламента. Трябва да се осъществява граждански контрол, завърши той.

 Нашите кандидати ще бъдат млади хора до 35 години, разкри Ангел Славчев. Ще трябва да отговорят на редица условия. Да не са криминално проявени; да не са били членове на партии за последните 23 години; да имат средно образовние и тн. Той допълни, че няма да влизат в коалиции с нито една политическа партия. Славчев заяви, че нямат време да сформират партийна организация и затова са се обърнали към Стефан Пеев и неговата партия „Национална гражданска инициатива“. Той декларира своята морална подкрепа и сходство във вижданията за промяната, която трябва да се случи.

Йоана Иванова беше убедена, че ще успее да влезе в парламента. Основната ни цел е да има истинност в политиката. Втората цел е да се промени изборния кодекс в частта му за референдумите. Съдебната система трябва да бъде прочистена от политическия натиск, разкри за какво ще работи в НС тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1227 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.24 | 23:25

2
"Да не са криминално проявени; да не са били членове на партии за последните 23 години; да имат средно образовние и тн" и това ли е новият "висок" морал? Кой ще гласува за вас? Сигурно родата но може би не цялата! Смешници!

2013.03.23 | 08:27

1
Високото образование не означава непременно висок морал, както надявам се си забелязал. И средното образование не е задължително в Техникум по Механизация на Селското Стопанство.

Добави коментар

Водещи новини