Варненци заплашват да окупират общината

  • 19 март 2013 12:57

  • 762
  • 0
Варненци заплашват да окупират общината
© Булфото

Протестиращи варненци заплашиха с гражданско неподчинение и с окупация на Община Варна, ако в 3-дневен срок общинските съветници не подадат оставките си. Предупреждението бе отправено от представители на „Отворения обществен съвет“ на поредната среща на общински съветници с различните групи недоволни варненци.

„Ние, протестиращите, смятаме, че е редно да се проведат едновременно избори за кмет и за общински съветници. По тази причина най-учтиво ви молим, както вие, така и вашите колеги от Общинския съвет, да подадете оставките си, за да може градът да избере ново, отговарящо на желанията на хората, местно управление. Декларираме, че ако тези наши искания не се изпълнят в тридневен срок, ще преминем към гражданско неподчинение, като окупираме Община Варна. Целта ни е да не допускаме нито вас, нито който и да е от местната администрация в сградата до изпълняване на нашите искания“, се казва в декларация, която беше прочетена пред присъстващите от Виктория Енева, част от "Отворения обществен съвет", в който влиза още Кънчо Бонев.

Те предупреждават, че ако съветниците не проявят необходимото разбиране и гражданска отговорност, ще държат градските парламентаристи отговорни за всичко, което се случи по-нататък. „Считаме, че както вие, така и останалите общински съветници, ще проявите разбиране по отношение на повдигнатия въпрос и няма да допуснете да се стигне до ескалация на напрежението и до нежелани последици. Считаме, че един живот, който беше даден от община Варна, е достатъчен“, се казва още в декларацията.

Последвайте канала на

762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини