Отмениха бедственото положение в Дряново

  • 18 март 2013 11:45

  • 519
  • 0
Отмениха бедственото положение в Дряново
© Булфото

В Община Дряново е отменено бедственото положение, съобщиха от пресцентъра на общината.

Считано от 9.50 ч. днес, кметът д-р Иван Николов отмени бедственото положение в Община Дряново поради отпадане на всички обстоятелствата, довели до кризисното положение. Отмяната на заповедта стана факт, след заседание на Кризисния щаб в администрацията и доклад на институциите ангажирани с неотложните аварийно-възстановителните работи. В обедните часове на 16 март е било възстановено водоподаването в селата Гостилица и Геша.

На 17 март около 17 ч., изцяло е било възстановено енергозахранването на всички абонати на "Енерго про" в общината. Почивните дни са преминали без сигнали и инциденти за възникнали пожари в населените места в Дряновския край.

РПУ - Дряново е осигурило патрулни екипи в двата почивни дни (непрекъснато засилено полицейско присъствие) и значими нарушения на обществения ред и престъпления не са регистрирани. Днес е учебен ден за всички училища на територията на град Дряново и общината.

Екипи от служители на Община Дряново и Дирекция „Социално подпомагана” обхождат домовете на подалите сигнал - пострадалите от бурята и правят оценка на щетите. В зависимост от тази оценка, ще се реши на кои потърпевши да бъде отпусната еднократна парична помощ, чийто максимален размер е 325 лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини