„Обичам те, мамо”, казала козметичката от Пловдив, преди да се запали

  • 16 март 2013 08:08

  • 7706
  • 16
„Обичам те, мамо”, казала козметичката от Пловдив, преди да се запали
©

„Вече не съм твоето момиче.” Това казала в последния разговор с майка си няколко часа преди да се самозапали пловдивчанката Даниела Накова, съобщава "Монитор".

В сряда срещу четвъртък през нощта младата жена отишла сама до Джендем тепе, заляла се с бензин и се подпалила. Това е бил нейният протест срещу проваления й живот, депресията и безсънието, от което страдала от години. Овъгленият й труп бил открит рано сутринта в четвъртък от две пловдивчанки, които през ден тичали по алеите на Младежкия хълм.

Даниела живеела само с майка си в панелен апартамент в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Работела като козметичка, а майка й Здравка гледала нощем малко дете. В сряда около 22 часа по-възрастната жена тръгнала на работа. Даниела излязла да я изпрати на вратата и я прегърнала. „Казах й: „Айде, моето момиче, вече да си лягаш”, а тя ми отвърна: "Вече не съм твоето момиче", разказа вчера през сълзи майката. Въпреки че отговорът на дъщеря й я усъмнил, жената тръгнала за нощната си работа. 10 минути по-късно притеснението я накарало да се обади на Даниела. „Мамо, защо ми звъниш?”, я попитала Даниела, след което казала: „Мамо, целувам те и те обичам много”.

Това били последните думи, които Здравка чула от все още живата си дъщеря. Този август Даниела е щяла да навърши 46 години. „Тя бе най-добрият човек, интелигентна и красива. Не само това, а и много работлива”, каза и братовчедът на мъртвата Ангел Кордов. Въпреки че била много стойностен и точен човек, Даниела нямала късмет в живота. Когато била на 25 години, се омъжила, но бракът й продължил само 2 месеца.

„Тя много страдаше от това, че нямаше подходящ човек до себе си.На нейната възраст братовчедите й вече по две деца имаха, а тя все още не можеше да открие мъжа на живота си”, говореха близките й. Започнала да страда от безсъние. Според думите на майка й в последните три години Даниела почти не спяла. „Сън не я хващаше. Никакви лекарства не й помагаха, така че да спи. Лекарите вдигнаха ръце от нея. Пиеше сънотворни, но ако легне в 22 часа, спеше най-много 2 часа, след което будуваше. Това много я мъчеше”, разказа майка й. Безсънните нощи постепенно прераснали в депресия, а според данни от полицията младата жена е била болна от шизофрения. Майка й Здравка отрича тази диагноза, но според съседи на семейството заради депресията Даниела е лежала в психиатрия.

На хората им правело впечатление, че в някои дни младата жена е била твърде емоционално превъзбудена. Имало случаи да върви насред улицата и да подарява запалки на комшиите.

След като майка й тръгнала за работа, Даниела поела към Джендем тепе. В подножието на хълма има бензиностанция, от която жената купила бензин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7706 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
lilkim

2013.03.17 | 17:27

16
И да е луда, какво? Трябва да се срамуваш, че си болен? Всеки втори в нашата държава е луд. Като си вземеш заплата и минеш да си платиш сметките и се прибереш с 5 лева, няма ли да полудееш. Жалко за жената, жалко....Вместо държавата да й осигури лечение, тя се занимава коя партия ще дойде да краде. Мир на праха й

2013.03.17 | 10:36

15
Не съм психиатър,но според описаните симптоми това си е БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО или с други думи маниакална депресия,а не шизофрения.Болестта е нещо наистина ужасно,редуват се периоди на силна депресия и на силна радост и енергия.Мир на праха и!
Радо

2013.03.17 | 10:35

14
Не вярвам да е психично болна по вероятно мизерията която трайно се е настанила във България е основната причина. Може това е плана на Боко-Тиквата със справяне на кризата да си драснем клечката дружно!

2013.03.17 | 10:35

13
Tи що не си дразнеш клечката бе, путьо? Не прави пропаганда от човешката трагедия, защото когато човек се бъзика, после Господ му показва защо не е трябвало да го прави. Не че като прочетеш това, ще ти дойде акъла, но съм длъжен да опитам. Жалко наистина за жената. Това с паленето е изключително болезнен начин да умреш.
bat pan4o

2013.03.17 | 10:35

12
НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТАШАК С ЧОВЕШКОТО НЕШАСТИЕ ЗАЩОТО НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ-МОИ ПРИЯТЕЛ СЕ САМОУБИ ОТ ОТЧАЯНЕИЕ И МИЗЕРИЯ ПРЕДИ 2Г-НАГЬЛТА СОДА КАУСТИК-1М СЕ МЬЧИ В БОЛНИЦАТА-УВОЛНИХА ГО ОТ РАБОТА-2 Г СЛЕД ПОМОЩИТЕ НЕ МОЖА ДА НАМЕРИ РАБОТА И КАРАШЕ СЬС СЬБИРАНЕ НА ХАРТИЯ И ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ/БЗЛГАРИН БЕ -ГИМНАСТИК-СЬУЧЕНИК НА ИОРДАН ИОВЧЕВ/.ЗА КАПАК ИМАШЕ БОЛНИ НА ЛЕГЛО ВЬЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ НА 85Г-НА СТАРИ ГОДИНИ СА ГО ПРАВИЛИ-И НЕ ИЗДЬРЖА ДА ГИ ГЛЕДА И ДА МИЗЕРСТВА-ГОСПОД ДА ГО ПРОСТИ.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ В КАКВА МИЗЕРИЯ СА ХОРАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ-СЕГА В МОМЕНТА ГЛЕДАМ CNN-КАК АМЕРИКАНСКА БАБА 88G ИГРАЕ ЩАСТЛИВА "DANCING NANA"-И МИ ИДВА ДА ИМ ХВЬРЛЯ ЕДНА АТОМНА БОМБА В СОФИЯ И ДА ПРИКЛЮЧИ ТАЯ БУЛГЕРИЯ-МИЗЕРИЯ.
Борец за Еманципациа (Очовечаване, демек)

2013.03.17 | 10:32

11
А на някой не му ли хрумва, че на "мойто момиче" може и просто да му е писнало да бъде придатъкът на "мама" ? *) В сряда около 22 часа по-възрастната жена тръгнала на работа. Даниела излязла да я изпрати на вратата и я прегърнала. „Казах й: „Айде, моето момиче, вече да си лягаш”, а тя ми отвърна: "Вече не съм твоето момиче", разказа вчера през сълзи майката. Ама на коя жена на 46 години мама и казва „Айде, моето момиче, вече да си лягаш” ... ??? WTF ??? Като бяхме в детската градина, иди-дойди мама да ни слага да спиме. Ама в първи клас вече човек е достъчно голям за да може сам да си ляга. На 46 години станала жената, и не може да земе самостоятелно решение кога да си ляга, и кога, не !!! ??? Е, не е вече "на мама момичето" ... и и го е казала, де ... и и го е доказала. За съжаление по един много непродуктивен начин. Ама като нема риба, и ракът е риба.
JO

2013.03.17 | 10:31

10
Жалко найстина такава красива и жизнерадостна жена да си отиде по такъв начин...АМИН...

2013.03.16 | 20:53

9
Жалко.
...

2013.03.16 | 15:52

8
Това някаква мода ли стана вече в България?
.

2013.03.16 | 15:30

7
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ГАДОСТИ И САМОЗАПАЛВАНИЯ ,ЧЕ ПОДЛУДИХТЕ НАРОДА БЕ!Който е чел за "масовите психози" и за вълните самообявили се за обладани от зли духове ,за вещици и т.н в средновековието ( и знаещи че ще ги изгорят на клада и изтезават) ще види паралели с събитията в БГ.

2013.03.16 | 15:16

1
a ako obra6tame grap na 4ujdite problemi nyama li v edin moment da se okajem kato politicite ni

2013.03.16 | 15:26

6
Момичето си е усещало смъртта. Аз също имам силни предчувствия за много неща.

Добави коментар

Водещи новини