Надстрояват панелките, за да ги санират

  • 15 март 2013 07:14

  • 1425
  • 3
Надстрояват панелките, за да ги санират
©

Неочакван стимул може облекчи санирането на панелните блокове у нас, информира в. Преса. Архитекти предлагат старите сгради да се надстрояват, новите жилища да се продават и с парите да се покрият част от разходите за реконструкция.

Тази възможност ще бъде заложена в типовите проекти за саниране, които се разработват по поръчка на Столичната община. "Идеята е да се строи само един етаж, и то в сгради, където това е конструктивно възможно". Това съобщи Диана Христова, представител на Камарата на архитектите по повод изложението "Българска строителна седмица". Специалисти, участвали в създаването на панелните сгради, смятат, че надстрояването е възможно, уточни Христова. С продажбата на нови жилища етажната собственост ще получи свежи пари и така може да се покрие делът за саниране на най-бедните хора в блока.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
:-)

2015.04.15 | 08:20

3
Тия що не вземат да си върнат дипломите. Ще надстрояват сгради на по 30 години дето даже и чертежите вече вероятно са им изгубени
pa taka de

2015.04.15 | 08:20

2
еееиии , големи умници бе !!! чудят се как да жземат парите на хорицата бе - нали панелките бяха стари и за бутане ??? сега пък ще ги надстрояват !!! а после пак ще ги бутат ???!!! ТИЯ ЗА ПЪЛНИ ИДИОТИ ЛИ НИ МИСЛЯТ ???

2015.04.15 | 08:20

1
Като ви накарат "доброзорно" да ги санирате,чрез закона за управление на етажна собственост(ЗУЕС),който 95% от хората не познават,от 2 милиона ,за 4-5години поне 1-1.3 милиона жилища ще отидат в ръцете на банки и съдия- изпълнители.Ще дойде ден,да живеете в собственият си дом,а "благородната" банка,да ви разреши това,срещу солиден наем.Не ви се вярва?-Мислите,че е провокация?Ваш проблем.

Добави коментар

Водещи новини