Патриарх Неофит: Не посягайте на живота си при каквито и да е обстоятелства (галерия)

  • 14 март 2013 17:54

  • 1595
  • 6
Патриарх Неофит: Не посягайте на живота си при каквито и да е обстоятелства (галерия)
© Булфото

Бих се обърнал към всички млади хора да не посягат на живота си при каквито и да е обстоятелства. Нека да знаят, че има и други пътища, по които могат да се разрешават въпросите, а не по пътя на жестоката смърт. Това каза в Русе патриарх Неофит след срещата със служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Патриархът коментира четирите случая на самозапалване през последния месец, три от които завършиха с фатален изход. "Човек е пратен на земята, за да се усъвършенства, а не да се унищожава. Искам да пожелая успех на всички, които имат доброто намерение да се борят със себе си, когато грешат и да тържествуват, когато побеждават", заяви патриарх Неофит.

Служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май заяви, че част от българите днес преминават в един труден период в социално отношение и някои от тях се поддават на отчаянието. "Ние трябва да запазим надежда, да гледаме напред и да се опитаме всички заедно да излезем от тази ситуация", каза Райков, цитиран от БТА.

Пред Неофит той обясни, че днес е първият работен ден на правителството и тази сутрин е споделил с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, че има намерение да посети Негово Светейшество, за да го помоли за благословия. На свой ред патриарх Неофит благодари на министър председателя, защото в първото си слово е изразил желанието си да бъде инициатор и осъществител на редица важни мероприятия, дела, които да внесат по-голямо спокойствие и сигурност в сърцата на българите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1595 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.05.12 | 07:47

6
Иначе казано: Не се самоубивайте, а си плащайте данъците! Така и за църквата годишно, ще се дават милион и половина за свещи, които вие да си купувате!

2013.05.12 | 07:47

5
Лесно е да приказваш , обаче поживей малко като нормалните хора и ше запееш друга песен
"Zelenite muhi"

2013.05.12 | 07:45

4
С няколко правилни изречения ли искаш да защитиш тезата си,която е идолопоклонничество ?

2013.05.12 | 07:45

3
Тоя ли е тръгнал да разправя, на хората. Вместо да ми говори празни приказки можеше да отиде сред хората и да види какво се случва, а не да ходи на посещение при агент БУДА, който между другото му е бил колега! И това ми било патриарх!

2013.05.12 | 07:45

2
Тия агентите със златните кръстове дори не си права труда да ги слушам(чета). Вие сте срам и позор за църквата и всички вярващи.

2013.05.12 | 07:44

1
" А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже."-Откровение 22гл. 15ст. Не приемайте различните истини на лукавия чрез попове,папи,ходжи,юдейстки,буда и крави-водачи.Четете Новия завет,там е истината."и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга"-Откровение на Йоана 22гл.19ст.Кой ПРИТУРЯ И ИЗВАЖДА ОТ Божията истина,не е ли лукавия и неговите служители ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини