Фелдшер преби майка на болно дете

  • 14 март 2013 09:28

  • 1837
  • 2
Фелдшер преби майка на болно дете
©

Напоследък все по-често ставаме свидетели на нападения и саморазправа с медици от страна на пациенти. Оказва се обаче, че обект на посегателство вече са не само лекарите, но и самите пациенти. В Силистра фелдшер от Спешния център нападна и нанесе побой над 37-годишна жена, потърсила помощ за болното си дете, съобщи в репортаж Нова телевизия.

Диана Христова е майка на две деца – момченце и момиченце на 2 и 3 години. Преди няколко вечери малката Симона получава пристъп на задушаване, в резултат на обострен ларингит. Жената веднага търси помощ на телефон 112. От там я препращат към Спешния център в Силистра, откъдето дежурният фелдшер й препоръчва да потърси личния лекар.

„Паниката в мен беше голяма, все пак говорим за дете, втори път се свързах обясних на диспечерите, които са на 112, че не искат да ми пуснат линейка, понеже е трябвало да се обадя на личната, от там нататък – защо не съм била повикала такси, казах им че нямам възможността за такси”, обясни пред репортер на Нова телевизия Диана Христова.

Жената за пореден път звъни и моли за помощ. Линейката най-накрая идва. Детето е прието в спешното отделение, където лекарите успяват да овладеят пристъпа. Афектирана, майката решава да потърси обяснение от дежурния фелдшер за забавената линейка.

„Агресивно държание от моя страна не е имало просто исках обяснение да ми даде защо не се пуска линейката и какво чакат – значи как трябва да ползваме ние Бърза помощ в какво състояние трябва да е пациентът, за да ни се пусне линейката – това е, което попитах”, допълни Христова.

В този момент обаче фелдшерът Иван Петков се нахвърлил върху жената и започва да й нанася удари по тялото, следите от които все още личат.

От ръководството на Центъра за спешна помощ потвърдиха за инцидента, но отказаха каквато и да било информация по случая.

„На този етап тече проверка и когато резултатите бъдат готови ще бъдете информирани, какви са последствията за служителя и какво действително е установила проверката”, заяви Д-р Фанка Пачева – директор на Центъра за спешна медицинска помощ Силистра.

Опитите да се свържем с 63-годишния фелдшер не дадоха резултат. Оказа се, че е постъпил за лечение в Неврологичното отделение на областната болница.

Иван Петков е с 40-годишен стаж в Спешната помощ. Колегите му го определят като внимателен и отговорен в работата си.

„Не е имал никакви агресивни методи спрямо пациенти, защото ние обикновено отиваме когато сме с фелдшер отиваме на адрес, не е имал такива агресивни прояви някакви поне при мен не се е случвало такова нещо”, обяснява Стефан Неделчев – шофьор на линейка.

Заради унижението и преживеният ужас, 37-годишната жена ще настоява за най-сурово наказание.

Дори и проверката да докаже недопустимо за медицинско лице поведение, най-вероятното наказание за фелдшера ще е забележка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1837 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
спешен медик

2013.04.01 | 10:00

2
Когато детето ти е наистина болно ,ще си гледаш детето или ще влезеш да се саморазправяш .Никъде по света пациент не може да проникне в централа на спешна помощ , а у нас може и е допустимо да се премине към саморазправа
българин

2013.04.01 | 10:00

1
голяма част от лекарите са боклуци,не може само за пари да говорят защото те не лекуват клиенти а пациенти,има огромна разлика.незнам дали има човек в българия който да няма роднина или познат със объркана диагноза,която в повечето случай води до смърт,за мен това е най долното нещо на тоя свят,ако нямаш пари няма да живееш.

Добави коментар

Водещи новини