СО отчете лек спад в приходите от данъци и такси

  • 13 март 2013 14:18

  • 778
  • 0
СО отчете лек спад в приходите от данъци и такси
©

Столичната община отчете лек спад в приходите от данъци и такси в първите дни на големите граждански протести, предаде БНР.

"Към днешна дата собствените приходи на общината за 2013-а година са в размер на 59 милиона лева, което е с девет милиона повече от миналата", съобщи заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

"В рамките на кампанията за събиране на местните данъци и такси имаме по добри приходи, благодарение на бизнеса, гражданите и подобрените услуги", каза още той.

8,88 милиона лева са събраните до момента от данък недвижими имоти, а 8,66 милиона лева са били за 2012-а година - за същия период.

"От началото на кампанията са събрани средства от такса смет в размер на 15 милиона лева, колкото и за същия период на миналата година", съобщи още Барбалов.

Дончо Барбалов заяви, че годината е започнала успешно от гледна точка на събиране на старите задължения. Отчита се обаче спад в приходите от патентен данък за тази година в сравнение с миналата, което означава, че фирмите имат затруднения, а някои са прекратили дейността си, коментира Барбалов. Негативна е тенденцията при събираемостта на данъците от покупко-продажба на имоти и данъка за МПС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини