Столичен квартал скочи срещу забавачка

  • 12 март 2013 07:14

  • 765
  • 0
Столичен квартал скочи срещу забавачка
©

Родители от столичния квартал "Витоша" се обявиха против изграждането на забавачка за 140 деца в района между улиците "Тодор Чипев" и "Чавдар Мутафов".

"Трябваше да бъдете тук, когато подготвяха терена, за да видите как унищожиха 65 дървета и единствената в квартала зелена площ, където играеха всички по-големи деца в района", заявиха те на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която инспектира обекта, пише в. "Преса".

Фандъкова обясни, че теренът е общински и че точно за това място преди време нееднократно са я молили майки от квартала да има детска градина. Тя обеща кметството да изгради максимално бързо и детска площадка извън забавачката.

Това е първата от 17 детски градини, които ще построи тази година общината за 24 млн. лв. От тях 14 млн. бяха отпуснати от правителството. "След като стане готова през есента, ще се реши в голяма степен въпросът с недостига на места в район "Лозенец" за градински и яслени групи. В момента чакащите са 420, а свободните места са 347", поясни Фандъкова.

Последвайте канала на

765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини