"Зелените" искат обвинения срещу шефовете на ТИМ

  • 10 март 2013 11:55

  • 2308
  • 7
"Зелените" искат обвинения срещу шефовете на ТИМ
©

Ръководството на ПП "Зелените" настоява ГДБОП, Главна прокуратурата, Комисията за финансов надзор и Комисията за  защита на конкуренцията да започнат проверки на ТИМ. Зелените искат съдействие и от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Това обяви Борислав Сандов - един от съпредседателите на ПП "Зелените" на  пресконференция в БТА.

ПП "Зелените" настоява КФН да започне спешно проверки на портфейлите на пенсионните фондове на "Съгласие" и "Сила", за  които от организацията твърдят, че са пряко обвързани с ТИМ. От организацията искат ГДБОП и Главна прокуратура да започнат спешни разследвания в летища, пристанища, зърнени бази, банки,  застрахователни компании и други фирми - притежание или с  влияние на ТИМ и да бъдат повдигнати обвинения срещу лидерите и  свързаните лица с групировката. От организацията заявиха готовност да бъдат привлечени в разследванията като свидетели.

Правителството в оставка, дойде на власт с обещание да се бори с организираната престъпност, но резултатите са, че  основните лица на организираната престъпност са или още на  свобода, или са в Южна Африка, каза Сандов. Видяхме протекция -  като в случая с ТИМ, която се оказваше дълги години на тази  групировка, допълни той.

От ПП "Зелените" настояват за оставката на Общинския съвет  във Варна, защото трима от тях, които са избрани нелегитично, са представители на партия "Нашият град", която според  организацията, е на ТИМ. От ПП"Зелените" казаха, че имат дълъг списък на фирми, свързани с ТИМ, която според тях е като държава в държавата.  Сред тях са летища, пристанища, зърнени бази, банки,  електроразпределително дружество.

Ръководството на организацията изрази почитта си към  саможертвата на Пламен Горанов и изказа съболезнования към неговите близки и приятели.

Последвайте канала на

БТА
2308 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Центурион

2013.11.11 | 22:12

7
Не само зелените всички искаме ТИМ в затвора , а парите им в хазната ! ДОЛУ ТИМ! СМЪРТ на ТИМ !
123

2013.06.24 | 08:33

6
Омразата към богатите се очертава като водеща сила на протестите, тя се прехвърля и към успешните, а и към известните , но това само ни дърпа назад, злобата разрушава, а не гради. Богатите и известните лесно ще си променят местожителството, но в поредните руини пак ние ще останем да живеем.. и пак отначало..
Beria

2013.03.11 | 07:37

5
Отново Б.Сандов демонстрира истинското лице на ПП Зелените! Против всичко и всеки, който им падне. Навсякъде, където има шум или проблеми. Явна жажда за власт, без всякакво покритие! Къде им е зелената полиика, освен безразборното лаене? А, забравили са да говорят за Хизбула, май това са оставили на сГейчо!!!

2013.03.11 | 07:37

4
е те зелените май си имат стара вражда с тим в варна ако не се лъжа имаме тука още една калинка тука само че е от зелените и протестира само когато има интерес

2013.03.11 | 00:22

2
после ще ми ядете хуя
kv

2013.03.11 | 00:22

3
Ti shte lapash mnogo huiove...carvule

2013.03.11 | 00:22

1
Всички искаме обвинения, ама няма кой да ги повдигне. Иначе евала на човека, че му стиска и изказва мнението си публично.

Добави коментар

Водещи новини