Протестиращи сформират гражданско движение "Орлов мост"

  • 09 март 2013 15:48

  • 59
  • 20
Протестиращи сформират гражданско движение "Орлов мост"
©

Поради липса на зала протестиращите от Орлов мост направиха конференция пред храм-паметника "Свети Александър Невски" в столицата.

На нея официално бе обявено създаването на гражданско сдружение "Орлов мост - за промяна".

Един от ръководителите на движението Янаки Ганчев обяви, че то няма да се превръща в партия и няма да участва на изборите. Представите на движението заявиха дори, че няма да гласуват.

Хората са силно разочаровани от думите на културния министър в оставка Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в Брюксел, който заявява, че ако протестите продължат, в България ще бъде въведено военно положение от чуждестранен генерал. Янаки Ганчев е категоричен, че държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е осъждал преди това този въпрос на Консултативен съвет, за да може Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко смело да си позволи да говори по темата.

Протестиращите са категорични, че са силно притеснени от тези слухове, тъй като те се борели за промяна, но не и за анархия. В резултат на така стеклите се обстоятелства недоволните се обявиха за група за политически натиск. Ганчев допълни, че недоволните са силно възмутени от факта, че Народното събрание единодушно гласувало по дневния ред да няма точка за промяна в Изборния кодекс, която да равнопостави гражданските формации и обединения, както и политическите партии.

„Затова ние, протестиращите обявяваме изборите за нелегитимни още, преди да са започнали", подчерта Ганчев.

Запитан дали ще има разединение сред недоволните, той открито обяви, че никога не е имало обединение, за да се стига до разединение.

Що се отнася до движението, според създателите му, то ще бъде отворено за всички българи, които пожелаят да се включат в него.

Последвайте канала на

Весела Найденова
59 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2013.03.11 | 18:27

18
Като гледа човек + и - ще остане с впечатлението че Атака има 60%, а ГЕРБ 20, пък те Атака с 3,6% ... . Ама ГЕРБ са с 24%! Дразня ви щото се излагате! Що не се хванете нещо да работите, или това ви е работата? Да пълните форумите с агресивни, малоумни, елементарни и просташки коментари! И още по-лошото е, че и си вярвате! За това имате 3.6%, щото толкова си можете!

2013.03.11 | 18:31

20
Може би, ако вашият Буда не беше зает с рязането на лентички , а обръщаше повече внимание на социалната политика и икономиката, за да има къде да работим, нямаше да се налага да четеш нашите негативни коментари.
нео

2013.03.11 | 18:31

19
Като доидат изборите може и леко да се изненадаш,алтернативата за ГРОБ е прасета и мечти,възползваи се максимално, то това ви остана и редовно си мери кръвното.
ВПЕРЕД, МОЛОДЦЬI !

2013.03.11 | 18:27

17
Да здравствует БСП революционное молодежкое движение „Орлов мост” ! Пусть разрушить Президентскую институцию и все остальные институции ! Пусть будет анархия ! Вся власть Советам и Ленинским колхозам ! Вперед, красные молодци !

2013.03.10 | 08:23

14
Не плюйте ами стискайте палци да излезе нещо стойностно и смислено. Ако има някаква реална алтернатива тя в момента е на улицата. Всъщност защо ли го казвам. И слепец вижда какви хора пишат тук. Вие, чиито партийни центлали са поръчали да обработвате общественото мнение по форумите, знайте че и вие живеете в България, и вий плащате ток, данъци и глоби и не мислете, че ако спечели вашата партия някой ще ви пощади.

2013.03.11 | 18:27

16
НИКАКВА АЛТЕРНАТИВА НЯМА НА УЛИЦАТА. ТОВА СЕ ВИДЯ ВЕЧЕ, А УМНИТЕ ХОРА СИ ГО ЗНАЕХА И ПРЕДИ ТОВА.
OGI

2013.03.10 | 06:57

13
БЪЛГАРКА ОБЯВЯВЯВА ОФИЦИАЛНО ГЛАДНА СТАЧКА ПРЕД КОНСУЛАТА НА в гр. Валенсия -ИСПАНИЯ 25.03.2013 СРЕЩУ ,СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ И ГИНОЦИДА В ТЕРИТОРИЯТА НА РБ. КАКТО, И СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ РЕКЕТ -манипулиране на народа ,заплахи и лЪжи Че ,"ако протестите продължат, в България ще бъде въведено военно положение от чуждестранен генерал". Тук в Испания има всеки ден протести, дори някои от тях завършват с бунтове,палежи, ситуацията прилича на гражданска война.НИЩО НЯМАЩИ С МИРНИТЕ ПРОТЕСТТИ НА БГ НАРОД А, АКО ,ТОЗИ ?"ЧУЖДЕСРТАНЕН ГРНЕРАЛ"? ВЛЕЗЕ В БГ ,ТО ЗНАЧИ ВЛИЗАМЕ ПОД ЧУЖД ПРЕВРАТ.КОЙ ГЕНЕРАЛ ЩЕ ВЛЕЗЕ И ЩЕ НИ СЕ НАЛАГА.ВОЙНА ЛИ НИ ОБЯВЯВАТ.С КОГО НИ ПЛАШАТ.ЕС -НЕ МОЖЕ ДА МЕСИ В ПОЛИТИКАТА НА РБ.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ПРИНУЖДАВА ,ИЗНУДВА ДА ГЛАСУВАМЕ И ДА ПРОДЪЛЖИМ ТАЗИ ПОЛИТИКА. НА, КОЯ ДЪРЖАВА НЕ МУ ИЗНАСЯ ТОВА.КОЙ КАКВИ АПЕТИТИ ИМА КЪМ БГ ,ДА НЕ СМЕ ПРОДАДЕНИ ЧЕ,ЩЕ ИДВА ЧУЖДАТА ДИКТАУРА ДА НИ КОНТРОЛИРА.
4

2013.03.10 | 00:01

1
... а не ви ли идва наум(ако имате такъв)че и там има пръст ДС и мноого тънко ви хързулкат като ви оставят да се мислете за велики водачи...мерси имаше един такъв - балсамиран - в центъра на столицата, до не толкова отдавна...
terminator7

2013.03.11 | 18:26

15
Boiko B.i Rumen Petkov,nali sa ot razli4ni partii?Njakoi da popita tezi kolosi v politikata,za to4eneto na bankite,za Dolna Mitropolia i 4ervenite jipove Lada Niva s tarnovski registracii i 4uvalite s pari vatre,na koi sa bili,i na kade sa otivali.Za6toto njakoi ne6ta ne se zabraviat...

2013.03.10 | 01:24

4
Ква зала бе ,минете по центъра и ще ги видите - има няма тридесет човека - могат спокойно да седнат и в някое кафене.И тия ще ми решават съдбините на България ,мале мила !

2013.03.10 | 06:48

12
"И тия ще ми решават съдбините на България ,мале мила !" А какво ще кажеш за тези, които 23 години лъжат народа.От тях ли си доволен?

2013.03.10 | 06:32

11
Малко, но прост народ. 20 години чакане и мълчане и като видя, че им се угажда с тия протести от това правителство и искът бързата промяна. И сега какво? Едно поне е сигурно ДПС ако има малко мозък в тия крадливи турски глави, не ги съветвам да се опитват да влязат в парламента.
НИЕ-ОТ 4-ти КИЛОМЕТЪР ДО ВОДЕЩИЯТ КОМЕНТАТОР Biser

2013.03.10 | 06:31

10
Брато,това за заплатите на учителите-имай ПРТЕвид че не бивало да вдигат заплатата на този,който те е учил на български език,защото той те е манипОлирал,да не поТкрепяш тези,които склУчват чуЗдестранНи договори и така крадЪт дАржавата.Родна реч,о майна,сладка!!!
ГЕРБ=БСП=БКП

2013.03.10 | 06:28

9
Всяка година за циганите Бойко Борисов отпуска по 800 милиона лева,всяка циганка се води самотна майка и а своите 7-9 циганета прибира на месец по 2500 лева -без да работи,всички са изкарани с увреждания и получават пари,тя самата има ТЕЛК ,парите усвоявани от социалните помощи се изпиват,изпушват,дават им се пари са помощи за дърва-въглища ,ток,не плащат водата ,допълнително не плащат и тока си,режат горите на България на поразия ,продават контрабандни цигари под надзора и закрилата на полицията,опоскаха селата,вилните зони,малките градчета ,гробищищата -там трошат надгробните плочи за желязо-пак охранявани от българските полицаи-за които ни удържат данъци,без осигуровки ги лекуват,ние да си плащаме-макар и осигурени,изнасилват,обират,убиват самотни възрастни хора-полицията казва ми това са непълнолетни-демек оправдава терора на циганите над цели поколения ,които са строили това ,което Тиквоча доглозгва,като Кремиковци-по негова заповед и негова фирма се реже на скрап от цигански бригади,сега това ще стане с ОЦК-Кърджали,ВМЗ-Сопот ,товарни превози и накрая вече няма да има и България!Докъде ни докара милиционерско-метренската мафия ръководена от генерала с два петъка служба Бойко Борисов-геноцид на песионерите и болните,прогонва младото поколение и лекарите,унищожи здравеопазването в малките общини,сега иска този изрод да затваря и големите болници,а мутрите и лекарската мафия създават на тяхно място -частни ,но скъпи болници,трови младежта с наркотици,потурчва цели региони на България ,където с наши пари строи джамии-1400 стана ха вече в България,продаде се на Ердоган и евреите ,унищожи и последните ни отбранителни съединения,съсипа БДЖ-сега иска да я даде на турците за комисионна!Съд за предателя и МАФИОТА-иначе край на нашата РОДИНА!
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.10 | 06:27

8
ДАВАЙТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ..ПРОТЕСТИРАЙТЕ ДО ДУПКА...АТАКА ПОБЕДА
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.10 | 06:27

7
АТАКА ПОБЕДА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини