Младенов: Предвидили сме алтернатива за над 750 души от ВМЗ-Сопот

  • 08 март 2013 14:36

  • 733
  • 0
Младенов: Предвидили сме алтернатива за над 750 души от ВМЗ-Сопот
©

Предвидили сме алтернатива за над 750 човека от ВМЗ-Сопот, заяви в минутите за парламентарен контрол министърът на труда и социалната политика в оставка Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко в отговор на питане на народните представители Емилия Масларова и Драгомир Стойнев.

Една голяма част от тези хора ще бъдат заети в частния бизнес, който е дал заявки за работа, други ще бъдат назначени по програми на синдикатите. Част от уволнените могат да се преквалифицират по линия на българо-германските центрове и след това да намерят работа, като от МТСП поемат обучението, обяви министърът.

Искаме да им предложим алтернатива, да имат възможност да изберат, каза министър Младенов. Той уточни, че кметовете на Карлово и на Сопот са дали заявка за работни места на работниците и служителите от ВМЗ по ОП "Човешки ресурси". Ние можем да им осигурим 500 души, като заплащането е 380 лева на месец плюс осигуровките, което е много над минималната работна заплата в страната, посочи Младенов. Всичко зависи от инициативата на самите кметове и ако те се обърнат към нас с такъв проект, ние ще го финансираме, допълни той, цитиран от БТА.

В отговор на питане министърът в оставка каза, че при организацията по предоставяне на медицинските изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения на хората с увреждания има по-малка възможност за корупция. Не сме ощетили хората, които имат нужда от помощни средства, а ги облекчаваме максимално и предотвратяваме злоупотреби със средства, допълни той.

Последвайте канала на

733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини