В Смолянско по схеми на МТСП е създадена заетост за близо 7 000 души

  • 07 март 2013 20:37

  • 912
  • 1
В Смолянско по схеми на МТСП е създадена заетост за близо 7 000 души
©

Близо 7 000 души работят по различни схеми и програми на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) в област Смолян, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Те са разпределени не само по общините, но и в сферата на бизнеса, обяви министърът в оставка Младенов, който днес се срещна с кмета Николай Мелемов и областния управител Стефан Стайков.

Той поясни, че се е срещнал с хора, включени в заетост по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), лични асистенти и потребители на услугата. По думите му, в страната включени в заетост са над 120 000.

Младенов се информира за условията на работа, заплащането и трудностите при изпълнението на професионалните ангажименти за заетите.

В област Смолян по проект „Подкрепа за достоен живот” са назначени 276 лични асистенти, а по „Асистенти на хора с увреждания” – 51 лица.

Общият брой на потребителите на социалните услуги в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, социални услуги в общността и дейности, финансирани по ОПРЧР в областта, са 1 526.

Николай Мелемов благодари на министър Младенов за сътрудничеството и подкрепата, която е срещала община Смолян от МТСП в областта на заетостта и развитието на социалната инфраструктура.

Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко проведе среща със структурите на МТСП от Смолянска област. Преди това той посети Неделино, където откри два социални обекта в общината. Министърът е бил и в с. Тънка бара, което бе засегнато от активизирането на свлачища вследствие на обилни валежи в края на януари. Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко е обещал съдействие на семействата за по-бързото възстановяване на щетите по домовете им.

Последвайте канала на

912 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.08 | 11:30

1
За едни сте майка,за други мащеха!Същите социални услуги,дали получават всички области,или общини в страната,малко се съмнявам?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини