Нона Караджова подписва договор с пожарната

  • 07 март 2013 14:37

  • 666
  • 0
Нона Караджова подписва договор с пожарната
©

Министърът на околната среда и водите в оставка Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР /ГДПБЗН-МВР/ главен комисар Николай Николов ще подпишат утре договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за ограничаване на пожарите. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Подписването ще се състои от 10.00 часа в сградата на МОСВ. Главната дирекция ГДПБЗН-МВР внесе две проектни предложения за борба с горските пожари и наводненията. Общата стойност на предложенията е почти 195 млн. лева. Средствата за проектно предложение "Техническо обезпечаване на оперативните структури на ГДПБЗН-МВР за ограничаване и ликвидиране на горски пожари" са 97,6 млн. лева и се осигуряват от оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.". Те са за специализирана летателна техника за наблюдение и гасене на горски пожари, съвременни специализирани пожарогасителни автомобили с висока проходимост, лични предпазни средства и друго оборудване.

Цел на второто проектно предложение - "Повишаване капацитета на териториалните структури на ГДПБЗН-МВР за реакция при наводнения", е да обезпечи дейности за защита на населението и околната среда. Стойността на проекта е 97,3 млн. лева. Средствата са за овладяване на последствията от наводнения чрез осигуряване на специализирана техника и оборудване за изпомпване с голям капацитет, за издирване и спасяване по вода, за пречистване на вода, предотвратяване на наводнения и временно настаняване при наводнения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини