Тотю Младенов: Няма риск за социалните програми

  • 07 март 2013 14:12

  • 783
  • 0
Тотю Младенов: Няма риск за социалните програми
©

Министърът в оставка Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко заяви, че няма риск за социалните програми и проектите, предаде БНР.

В родопския град Неделино той откри Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания и социална трапезария, в която над 40 души ще получават топъл обяд до края на годината.

"В момента много усилено се работи за следващия програмен период 2014-2020 година", каза още Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.


"Всеки месец плащаме за тези програми по заетост по оперативната програма около 50 милиона лева месечно се плащат от Агенцията по заетостта. Разкрихме много работни места, дадохме хора по заетост на частния бизнес, на общините, 120 000 човека в цялата страна със заплати, които са по-големи от минималната работна заплата - 380 лева плюс осигуровките, които се поемат за хората, лични асистенти за хора с увреждания, в момента са разкрити около 18 500 лични асистенти в цялата страна, които обслужват над 35 000 потребители по различни програми по оперативната програма и по националния план по заетостта. Така че няма опасност, всичко си върви динамично, до последния ден ще работим съвестно.
На този етап безработицата в България е около 11.9% - приблизително, колкото е в еврозоната заради тежката икономическа криза", допълни министър Младенов.

"С тези 120 000 работни места, които сме дали в частния бизнес в България по оперативната програма "Човешки ресурси", ако не бяха тези програми, безработицата щеше да бъде над 16%. Виждате каква е огромна ролята, виждате в Неделино 1200 човека работят по тези програми, в цялата област Смолян близо 7 000 човека работят по тези програми", каза още Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Десислава Станева
783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини