Заразеното мляко не е достигнало до потребителя

  • 04 март 2013 10:40

  • 931
  • 2
Заразеното мляко не е достигнало до потребителя
©

Проблемът при консумация на афлатоксини е когато тяхното ниво в даден продукт е над определени граници и консумацията им се извършва неколкократно. Това каза директорът на Областната агенция по безопасност на храните в Хасково д-р Христо Вълчанов в интервю за БНР във връзка с откритото в Хасково мляко с афлатоксини.

Вълчанов заяви, че не са открили заразено мляко, но има съмнения за това и уточни, че това не е точно зараза, а по-скоро предозиране. Тези съмнения очакваме до края на тази седмица да бъдат или потвърдени, или отхвърлени от референтна лаборатория в Белгия, в която е изпратена контролната проба и която ще даде становище, поясни Вълчанов.

"След като открием източника на заразеното мляко, следва цялото количество от това мляко да бъде унищожено и евентуално фуражът, който е евентуалната причина за това заразяване, също ще бъде унищожен", каза директорът на Областната агенция по безопасност на храните в Хасково.

Той беше категоричен, че проблемът е открит на време и цялото количество мляко, което е изкупено от този момент нататък е забранено в пункта и се намира под контрол на Агенцията и няма вероятност да стигне до потребителите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ge6

2013.03.04 | 18:30

2
Ами да, ако отровата не подейства, то поне заразата да хване :)
journalists

2013.03.04 | 18:30

1
Цялото отровно мляко ще бъде заразено, както и фуражът, който може да е довел до заразата Journalists, nothing more.

Добави коментар

Водещи новини