Десетки хиляди излязоха на национален протест

  • 03 март 2013 15:34

  • 5947
  • 13
Десетки хиляди излязоха на национален протест
© Булфото

Десетки хиляди граждани в цялата страна излязоха на масов национален протест против монополите и управлението в страната. Масови протести се проведоха в София, Варна, Пловдив, Бургас и други населени места. Близо пет часа продължава протестът в столицата. В него се включиха няколко хиляди души, които на моменти бяха и десетки хиляди.

На протеста на „Орлов мост” беше обявено създаването на гражданска инициатива, учредена навръх националния празник, която се нарича „Орлов мост - народъ в единство”. Участниците се събраха от няколко лъча, като основните бяха от сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Орлов мост. Скандирания "оставка" и "мафия" имаше пред сградите на Народното събрание, Президентството и Министерски съвет. Участниците в протеста блокираха Орлов мост.

В София има засилено полицейско присъствие, има жандармерия. Протестът преминава мирно. Пред Съдебната палата присъстващите също скандираха "мафия". Част от тях събираха жълти стотинки за лечението на Бойко Борисов. Палатков лагер пред Народното събрание ще има до изпълнение на исканията на протестиращите, беше обявено на протеста. Палатковият лагер ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”. Исканията са за свикване на референдум за Велико народно събрание, промяна в изборния кодекс като гражданите да могат да участват в избори със свои представители и – мораториум върху изпълнителните дела на банките, заявиха участници в протеста.

На 9 март от 13.00 часа в зала „Арена Армеец” ще се проведе национална протестна конференция. На нея са поканени да присъстват представители на 25-те града в Европа, които подкрепиха днешния национален протест.

Към протеста в София се сля и шествието на ВМРО. Младежите от ВМРО носиха националния флаг обърнат с червения цвят нагоре, като по време на война, за да изразят символично, че днес управлението е обявило война на българския народ.

Следобед в София се провежда митинг-шествие на партия "Атака". След извънредния национален сбор на партията днес, на който Волен Сидеров бе преизбран за лидер на "Атака", се очаква той да произнесе слово пред привържениците на партията по време на националния митинг.

Във Варна хиляди варненци продължават да настояват за оставката на кмета Кирил Йорданов. Протести имаше в Благоевград, Кюстендил, Хасково, Пазарджик и други населени места. В Пловдив също поискаха оставката на кмета на общината Иван Тотев. В Хасково блокираха международния път Е-80.

Последвайте канала на

5947 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Бойко Велчев

2016.04.20 | 20:01

13
Ако сте минали днес по бул."Дондуков" щяхте да видите над 100 автобуса с номера от цялата страна, които бяха дошли да посетят столицата в хубавото време, да посетят някои мол и междувременно да направят и калабалък по улиците на София уж на протест! Смешници! Това ли ви е протеста! Процедурата си е тръгнала и нищо не зависи от вас!
Rosniak

2013.03.09 | 10:03

7
Вие господине сте в грешка. Автобусите бяха на партия "Атака", а днес, заедно с честване на 135 години от Освобождението от партията са решили да направят и конгрес.
Граф Монте Кристо

2016.04.20 | 20:01

12
Помните ли приказката за лъжливото овчарче ,което най-накрай го изяли вълците и с Бойко е така.Когато даваше винетките на Цветелина Бориславова не вдигаше кръвно,когато открадна 1,4млрд.лв.,от Здравната каса и поради това остави онкоболните без лечение,а колко от тях горките умряха в страшни мъки -хиляди,хиляди ,пак не вдигаше кръвно,когато 4 години не вдигаше пенсиите на нашите бащи и майки и те умираха и от глад,и от студ,и от болести -не вдигаше кръвно,когато търгуваше с Ердоган за сметка на майка България,не вдигаше кръвно,когато защищкаваше контрабандата на бирата ,не вдигаше кръвно,когато даваше парите ни на циганите,а лищаваше българските майки от заслужено вдигане на майчинството ,не вдигаше кръвно,когато пращаше компютърните специалисти да стават овчари или да копаят картофи,не вдигаше кръвното,а сега ,когато целият български народ изтрезня от грабежа на неговите олигарси и скоро ще поиска съд за него и Цветелина,Тим,Котараците,цялата кохорта от крадци ,които ни грабят и обезлюдяват Родината ни ,сега човекът е болен-болен е от страх и има право тамън се накраде и се хвали че вече има 2млрд.лв.,но откъде-от нас ,от амфетамините,от контрабандата на цигари,рекета,бе от всичко от което тази Мутра може да свали пари,сега ,болен,много болен е ,даже не може да рита топка ,както го правеше ,а народът му умираше от глад,болести,мизерия или от циганския нож!
????

2013.03.09 | 10:04

8
ТИ МУ СРА В УСТАТА ВЕ,ЕВАЛА БРАТО ТО СЛЕД ТОЯ КОМЕНТАР НЯМА КАКВО ДА СЕ КАЖЕ
КАЛИНА - ДОБРИЧ - Българка !!!

2014.08.21 | 15:15

11
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТОЙНСТВО И Е ВЕЛИКА СИЛА !!! БЪДЕТЕ ГОРДИ БЪЛГАРИ !!! ГОРЕ ГЛАВИТЕ БЪЛГАРИ !!! ИМАМЕ ДОСТОЙНСТВО И СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА !!!! НИКОГА НА КОЛЕНЕ ПРЕД КОГОТО И ДА Е !!!
КАЛИНА - ДОБРИЧ - Българка !!!

2014.08.21 | 15:07

10
Скъпи българи нека се обединим срещу враговете на държавата ни и нека да изгоним чуждестранните етноси от България !!!! ПОКЛОН ПРЕД ВАС ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!!

2014.08.21 | 14:58

9
Чиста и свята България без чуждестранни етноси !!!!
ВСЯ ВЛАСТЬ ЛЕНИНСКАМ СОВЕТАМ И КОЛХОЗАМ !

2013.03.04 | 10:19

1
Прави впечатление, че почти всички медии "мощно разтръбяват" като "протестен митинг" всяко събиране на група хора, пък били те и двадесет-тридесет. Нещо повече, на практика участват в организирането им, като публикуват предварително сборните им пунктове и часове и подканят всички да се присъединят към тях. Не е ли необичайна тая "медийна активност" в сравнение с толкова други граждански протести, провеждани по време на управлението на крадливата тройна коалиция ? Съвсем спонтанно човек започва да се пита, кой поръчва музикaта на медиите и крясъка на мегафоните в България ? И от къде се появиха толкова еднакви знамена и предварително отпечатани плакати и трансперанти ? Дали някоя червеногъзеста "Райна Княгина" не е започнала ги шие на конфекция ?

2013.03.09 | 10:03

6
От къде са се появили толкова знамена на 3-март ? Ти вероятно си много тъпо човече .....
Гаврош

2013.03.09 | 10:03

5
Цялата върхушка на партия Герб са били комунисти и комсомолски секретари ,начело с милиционерската мутра Бойко Борисов,Цецка Цачева е била партийна секретарка ,Росен Плевнелиев -щатен комсомолски секретар на Пиринския край,вийте тамо край Банкя ,там ще се събирате вече ,не в Народното събрание и Министерския съвет-не наричайте хората по площадите комунисти,те не са нито предеи,нито сега такива ,за разлика от вас наследниците на активните борци -всички партии сменихте и сега сте в партия Герб,а утре ,преди 1989 бяхте винаги верни на Съветския съюз,сега на САЩыутре ще трябва да си опъвате очите и да сте верни на браски КИТАЙ-хамелеони сте вие ,винаги се стремите към властта за далаверата.Вся власт советов -това са вашите бащи,деди и вие сега,а ние сме тия дето ни викаха преди 1989 ,че сме синове на врагове на народа-с две думи на БКП!
случаен

2013.03.04 | 21:39

4
Не сте прав, уважаеми "вся власть....". По телевизията от хеликоптер ги показаха протестиращите. От Парламента през целия Руски, покрай Президентството та чак до "Света Неделя" беше пълно с народ. Може и да не са били по четирима на квадратен метър, но си беше пълно с народ.

2013.03.04 | 21:36

3
Как сте, скъпи гробарски предателчета? Усещате ли как вашето поболяло се божество ще загуби изборите? Нещо не ни удостоявате с простите си, нагли и неграмотни коментарчета.
България

2013.03.04 | 10:19

2
Мри във фекалии, мишко форумна! Заедно с господарите си!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини