През 2012 г. в Ямболска област са осиновени 23 деца

  • 01 март 2013 13:24

  • 924
  • 0
През 2012 г. в Ямболска област са осиновени 23 деца
©

През миналата година в Ямболска област са осиновени 23 деца, лишени от родителски грижи, съобщи директорът на "Социално подпомагане" Милена Янъкова, цитирана БТА.

Осем от тях вече живеят в Канада, Испания и в други европейски държави. Други 15 деца без родители, отглеждани в социалните домове в Ямбол, са осиновени от български семейства от различни краища на страната. Осиновените са на различна възраст, най-много са децата до една година. През 2012 година в петте общини на областта няма нито едно изоставено от родителите си дете с увреждане.

Досега в приемни семейства са настанени 14 деца. Положителна тенденция е все по-големият брой на кандидатстващите за приемни семейства. От общо 21 двойки, желаещи да отглеждат дете, са утвърдени 10 и е отхвърлена кандидатурата на една от тях, посочи Янъкова. Социални работници са проучили условията за живот във всички приемни семейства. Бъдещите родители са преминали обучение и са оценени от екипите по приемна грижа, изградени по проекта "И аз имам семейство". Девет от утвърдените семейства са одобрени за професионални приемни семейства, а едно - за доброволно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини