Мишо Шамара възпя протестите, написа химн

  • 28 февруари 2013 14:33

  • 2697
  • 5
Мишо Шамара възпя протестите, написа химн
©

Българският рапър Михаил Михайлов, известен като Мишо Шамара, обяви, че е създал химна на протестите - песента  "Свобода". На пресконференция в БТА Биг Ша, както е другото прозвище на музиканта, заяви, че иска чрез музиката да даде криле на народа да се изправи срещу тиранията на управляващите и монополите.

Ще се опитаме със смях и ирония да се противопоставим на милиционерщината, а нашите арт форми да защитят демокрацията,  каза Мишо Шамара. Той и хора, занимаващи се IT-бизнес, създават Група за публичен натиск "Ненасилие и мирна съпротива", чиито амбиции освен защита на правата на гражданите, достигат и до участие в политиката. Мишо Шамара заяви, че се е обединил с хора от информационните технологии, защото по думите му "компютърът" е средството на новото време, за да достига истината до хората.

В т. нар. химн на протестите, в който участват и рапърите Андре и Сарафа, се призовава "Искам свобода", "България се събуди", "Късаме оковите", "Ние сме гневни, нови". Кадрите в клипа са заснети по време на последния масов протест в София, а текстът изразява личната позиция по проблемите на всеки един от музикантите. "Думите са по-силни от оръжията", каза Мишо Шамара,  заявявайки желанието си да се бори за справедливост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2697 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
нормален

2013.08.01 | 04:17

5
Биг ла(йно) по би му подхождало на това хипофизно джудже

2013.03.21 | 12:47

4
Абе Мишо к`во стана със Слави Бинев? Нали беше с него? Сега да не го изоставиш като Ванко 1? Мисля, че вече ти е време да се прекръстиш на Мишо Шопара
Crypto

2013.03.21 | 12:47

3
Дори и шоубизнесът гледа да изкара дивиденти от протестите, грозна гледка сме ние бълхарите.
До модераторите

2013.03.21 | 12:46

2
Моля Ви, хора. Най-горещо Ви моля да не ни занимавате с подобни същества. Времето няма нужда от тях. Обстановката в държавата ни е дотатъчно напрегната, за да я осмърдяваме допълнително. А ако наистина търсите таланти, търсете другаде и гледайте да нямат подобни " прякори".

2013.02.28 | 18:25

1
Спенс- Da answer хахаххах

Добави коментар

Водещи новини