Сливен остана без бюджет

  • 27 февруари 2013 17:03

  • 931
  • 1
Сливен остана без бюджет
©

Сливен остана без бюджет за тази година. Общинският съвет отхвърли след повече от два часа дебати основния финансов документ за тази година.

18 от общинските съветници гласуваха „за", 9 „против" и 9 „въздържали се". Основните аргументи срещу бюджета бяха, че той е нереалистичен, не предоставя пълни данни, и е пример за лошо управление, и лоша финансова дисциплина.

Общинският съветник Васил Йовчев заяви, че абсолютно невъзможно е новият бюджет да генерира 60% ръст, или 33 милиона повече, отколкото през тази година. Това според него означава, че има нужда от средства, които трябва да бъдат похарчени без обосновка. Основната задача би трябвало да осигуряване на средства за съфинансиране на европейските проекти. Същия въпрос постави общинският съветник Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. - къде в бюджета са реалните средства за европроектите и няма ли да се окаже така, че пари за тях няма да има.

Радостин Русев от името на Коалиция „Съюз за Сливен" заяви: „За нас този бюджет е една социалистическа утопия и няма как да се състои". Освен това Русев упрекна, че пари ще се харчат не просто необмислено, а целенасочено безполезно. Той бе категоричен, че няма да подкрепи отпускането на средства за изграждане на сепарираща инсталация на депото в Сотиря при положение, че то по закон трябва да бъде закрито.

Срещна съпротива и решението на администрацията да се платят още 200 хиляди лева към вече платените 300 хиляди за възстановяване на сенниците на автогарата. Русев припомни, че това предложение е в нарушение на издадената по-рано заповед фирмата изпълнител за своя сметка да отстрани нередностите. Преди да откажат да приемат проекта за бюджет, общинските съветници не приеха и отчета на Бюджет 2012 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
WIKTOR NIKOLеAEW

2013.02.27 | 19:27

1
Единственият град в Б-Я работещ против гражданите си с лошо работещи кмет и съветници, а сега и без бюджет.Изпокарани и съдещи се помежду си.Лечков вместо в затвора има нахалството да пита за европрограмите.Защо ще дават 200хил.лв. за сенници и сливенският вятър ги събори скоро след откриването на новата автогара.Ами фирмата нали взе над 1млн.лв.!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини