БЛС: Симеон Дянков е вторият в историята ни, заслужил титлата Българоубиец

  • 27 февруари 2013 12:59

  • 2348
  • 6
БЛС: Симеон Дянков е вторият в историята ни, заслужил титлата Българоубиец
©

Ако до началото на лекарския протест утре директорът на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков премахне ограниченията за медицински достъп, лекарите няма да има за какво да протестират, обявиха от съсловието и допълниха, че има реална опасност до 2 дни д-р Цеков да стане безконтролен.

След като разпуснат парламента, няма да има сила, способна да въздейства на д-р Пламен Цеков и на начина, по който той разполага с парите, здравето и живота на нацията, твърдят от лекарските съсловия, предаде Дарик.

Според председателя на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов в момента Цеков не проявява нищо повече от чист инат, като до момента не е дал смислен отговор на това - защо са въведени лимити и защо те трябва да останат.

Над 70% от лекарите от съсловието продължават да настояват за оставката на шефа на касата. Въпреки това лекарите обявиха, че новата методика, която причини масовото недоволство, е създадена не в Здравната каса, а във финансовото министерство. В тази връзка Цветан Райчинов е категоричен, че финансовият министър в оставка Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи ще е вторият в историята, който ще си заслужи титлата българоубиец. Ограниченията рефлектирали и в доболничната помощ, тъй като направленията били намалени с 15-20 процента, уверяват още от Съюза. Така пациентът няма да има право да се възползва от здравната система.

Що се отнася до средствата, които Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи прибрал от здравните ни вноски, Райчинов призова публично да бъде обявено къде и колко от тях се съхраняват, както и какво се случва с лихвите, получени от тези пари.

От Лекарския съюз останаха изненадвани от позицията на някои пациентски организации, които нямали нищо против ограничения достъп до медицинска помощ. Нямаме нищо против и директорите на регионалните здравни каси, поясни още Райчинов, тъй като тези директори в последно време са се превърнали единствено и само в пощенски кутии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2348 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
бягащ за здраве от здравеопазването

2013.02.27 | 16:32

6
Здравеопазването в България отдавна е насочено към убийстово на пациентите. За това помагат кой както може - и доста лекари, и НЗОК и правителствата. (иначе поклон пред лекарите, които са верни на дълга си)

2013.02.27 | 15:20

1
ПОКЛОН ПРЕД МАЛКОТО ЛЕКАРИ,КОИТО НЕ МИСЛЯТ САМО ЗА ПАРИ. А ТОЗИ И ЗАМЕСТНИКЪТ МУ ПО ФИЗИОНОМИЯ СА ДАЖЕ РАЗБОЙНИЦИ!

2013.02.27 | 15:21

5
nejni kradci

2013.02.27 | 15:21

4
Аве на тия и трилиони да им дават пак няма да им стигнат,за това лекарите карат коли за 250 000 лева.За това като отидеш на свибдане те гледат в ръцете колко ще им бутнеш,и ако не им дадеш се отнасят с теб като с животно.Не казвам че всичките са такива ама повечето те гледат в ръцете освен че ще си ги вземат от здравната каса а и искат още от теб.За това сега ревът защото им спряха кранчетата и сега не могат да си купуват скъпи коли.Айде стига сте ги съжелявали.

2013.02.27 | 15:21

3
комунизма ни е възпитал ,че лекарите и учителите са ни длъжни и затова тогава работеха без пари...народ който не уважава тези които (евентуално) могат да помогнат на душата или тялото му ,тоз народ как да се изкажа....
д-р Голем прът

2013.02.27 | 15:21

2
На 1 и 2 искрено пожелавам като закъсат да си оперират сами апендикса на кухненската маса, с лъжица за компот. Само изключителнитъпаци не разбират, че мръсните и крадливи гербери съзнателно насъскват населението срещу лекарското съсловие. Само за минаратагодина мръсният сопол Дянков е откраднал над 2 млрд. лева от здравните вноски на гражданите. И сред това са виновни лекарите. Мислете, малоумници. Лесно е да крещите простотии по улиците, но месленето не ви се отдава. Кой докара на власт престъпния вожд Боко? А прединего комунистите и мадридския престъпник? Да не би от Луната да паднаха. Вие ги избирате, прости тикви, а после някой друг ви е виновен. За един добър лекар винаги ще има работа извън България. Но вие простаци сте обречени, на вечна бедност, без никаква надежда ако не започнете да мислите. Лесно се подвиква по улиците, мисленето е трудно...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини