Без бебета в социалните домове

  • 18 юли 2011 11:00

  • 1050
  • 0
Без бебета в социалните домове
© Булфото

Вече половин година се работи по изчистването на концепцията на новия закон, който предвижда не само закрила на детето, но и регулиране на правата му.

Това обясни пред журналисти социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Той допълни, че приемната грижа се развива с доста бързи темпове, което е алтернатива за изоставените деца. Министърът обаче подчерта, че крайната цел е да няма изоставени деца.

Правосъдният министър Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на обясни, че има много законови текстове, както и програми за проблемите на децата, но все още липсва цялостна стратегия за правосъдие, щадящо децата.

На специалната пресконференция посветена на държавната политика по правосъдие за детето беше категорично посочено, че детето е носител на права, а не само обект на закрила. Омбудсманът Константин Пенчев приветства инициативата, но предупреди, че ще следи всички процеси, защото „и най-добрата реформа е провал, ако пострада и едно дето".

Последвайте канала на

1050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини