Лидерите на протеста във война

  • 23 февруари 2013 06:47

  • 6503
  • 54
Лидерите на протеста във война
©

Протестите се късат на отломки из всички градове, пламнали срещу цените на тока и монополите. Разпарчетосването им вече е поголовно след първото разцепване, когато партийци яхнаха бунта и го подкрепиха срещу правителството. Оставката на кабинета "Борисов" обаче изуми голяма част от протестиращите и роди какви ли не идеи за искания, пише "Всеки ден".

Според изданието от Велико народно събрание, смяна или поне ремонт на Конституцията до "исландския модел", чрез който умни глави да се сетят и да оправят държавата. И заради хаоса в исканията се стигна до  голямо цепене. От протестите всеки ден изкачат нови и нови "лица на бунта", които се определят като непартийни, но исканията им вече са политически.  Формулирането им обаче сее раздори между вождовете на протеста, между които текат и тежки разпри кой да е баш водача. Както и към кого точно да се отправят исканията, оплетени в сложната за тях материя на държавното устройство, коментират политолози пред вестника.

В Стара Загора на протест от едва 150 души стана грандиозен скандал. Битката се преобърна от срещу монополите за това кой да бъде представител на гражданите. Една групичка се скара кой да води бунта и зад мегафона през три минути заставаха нови хора, които се обявяваха за водачи, а други трима непрекъснато заявяваха, че те са легитимни. 

В Бургас "вождовете" се скараха, като дори си дърпаха микрофона. След което изгодиха излъчен преди това лидер. Едва не се стигна и до физическа саморазправа.

Бунтовните пловдивчани са оформени в две крила, но пък водачите им си спретнаха скандал на трибуната при Централна поща пред 5000 души, които гледаха сеира.

Във Варна пък се разцепиха заради конкретен водач - Иван Петров, който бе наръган с нож. "Подчинените" му хиляди бунтовници са на две страни - едната, искат да го изгонят, защото е бил кандидат за кмет на морската столица през 2011 година от формация близка до БСП, а другата, по-малка част - го подкрепя. 

Последвайте канала на

6503 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар

2013.02.26 | 13:33

53
Един от организаторите на протеста във Варна (бивш футболист, забравих му името) се беше скарал с другите двама организатори защото той получил пари от ВМРО и АТАКА за тези протести, а другите двама разбрали за това и се дистанцирали от него! Сигурно защото и те не са получили пари от тях :DD
Алекс

2013.02.26 | 13:41

54
В неделя гледах интервю с въпросния лидер от Варна - в посрес съм, много прост, нискоинтилигентен човек, смешник... Да не говорим за това, че си говореше за негови си треньорски неудачи на фона на ставащото, въпреки че говореше си е силно казано, много ниско ниво човек две думи накръст не може да каже. Господ да ни е на помощ с такива лидери, лошо, много лошо ....
Ne Na BSP

2013.02.25 | 13:47

43
Bat Boiko si podade ostavkata i gi iznenada nepodgotveni

2013.02.26 | 13:32

52
За бате Бойко си свалям гащите насред площада и се дупя без да се замисля.Ако каже и минет ще му завъртя. Бойко президент на вселената !!!
вили

2013.02.26 | 13:14

51
ЧЕСТИТО ДА НИ Е "ТУРСКО -КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО"Когато се подаваме на манипулациите на комунистите това ще бъде решението.Не бяхме доволни,че в световна икономическа криза ,при нас Борисов направи магистрали,метро,детски градини,стадиони,оборудване с най-съвременна техника на болници и мн.други.Сега като отворя сайта -чета стачки,побоища,дрогираните излязоха на предни редици с искане да ръководат власта.Ах докаде стигнахме ,нямаме интелигенция да се постигат споразумения по мирен начин.Това беше целта на станишевци,догановци,костовци,куневци и я постигнаха.Кои подстрекават народа,бивши и настоящи комунисти.Водача на началната стачка във Варна?от кои редици е?Да ни е честито голямото напрежение,което може да завърши с човешки невинни жертви-.Това заслужаваме!!!Борисов ни подаде ръка,ния я отрязахме!!!!

2013.02.26 | 13:11

46
Ами огледай, се виж другите страни- там мирни ли са протестите? И за какво са ни детски градини, когато хората нямат финансовата възможност да гледат деца,пътища, по които няма да има българи, които да пътуват( защото българите се топят и българското население намалява) и защо са злобните коментари към протестиращите-лидерите се карали- а не сме ли свидетели от 23 години, как вашите любимци политиците, правят това непрекъснато?На някои от вас Борисов може да е подал ръка, но на българския народ като цяло показа среден пръст.А и за това турско-комунистическо робство, с което ни плашите- без да оправдавам и тях,но все пак дори по времето на тяхното управление, живеехме по-добре от сега.
niki

2013.02.26 | 13:13

50
protestite se prevarnaha v cirk i e vreme da sprat
За България

2013.02.26 | 13:13

49
Като гледам политици и медии каква каша забъркаха - правя извода че единствения ни шанс да изгоним ЕРП та и всички монополи,за да влязат в затвора всички управлявали 23 год,за да заживеем по добре и след години да не ние срам от децата си,за да защитим паметта на загиналите тракийски българи и всички дали живота си за България истината е една - Волен Сидеров -Премиер.нищо друго няма спасение !!!България над всичко !!!Да си върнем България

2013.02.26 | 13:11

47
Хич недей да се опитваш да ни пробуташ нациста Сидеров. Той е най-лошият от всички. Ламти за власт и пари като никой друг и не се свени да лъже и манипулира.
САМО БАТ БОЙКО

2013.02.26 | 13:12

48
ЩЕ ВИ ВИДЯ КАК ЩЕ РЕАГИРАТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ---- НА ДОГАН МУ ПРЕДСТОИ ДА ЗАВЛАДЕЕ ОЩЕ БЪЛГАСКИ ГРАДОВЕ---ВИЕ ДРОГИРАНИ НАРКОМАНЧЕТА ОТ ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ СТЕ МАРИОНЕТКИ В НЕГОВИТЕ РЪЦЕ:ТОВА Е ИСТИНАТА ДАМИ И ГОСПОДА САМО ГЕРБ.
Марк

2013.02.23 | 12:45

12
Приятелю, грешиш! Доган е бита кауза и не защото ние българите го изолирахме, а най–вече поради това, че турският Премиер Ердоган не може да го понася! Ердоган подкрепи Касим Дал и новата турска партия, която тихо, но усилено "вършее" в смесените райони, докато Местан се дере в Парламента! Но не знам дали това е добра за България!
българин

2013.02.25 | 17:43

45
като мършояди са,сега ще го ядем всички един голям доганов и станишев член,да ви е сладко!
velcho velchev

2013.02.25 | 17:43

44
вадете корените а не брулете върховете
бойко

2013.02.24 | 23:38

42
Още някой манаф педал травестит и курва да ми се натиска има ли?
Fi4eto

2013.02.23 | 21:51

41
Как се събрахте толкова политически проститутки и подлоги в форум за нормални хора? От толкова коментари едва открих 2, 3 коментара които да не са или платени или писани от тотални политизирани, изкокоригали тъпаци. Знам че ще ви е гадно на всички партии и подлогите им ако се стигне до тотална лустрация на работодателите вим но все пак и за хората трябва спешно храна и жизненоважни ежедневни нужди. А сега продължаваите да си бъркате по очичките между партиино и оставете хората утре да излезнат и да подкрепят протестите си и хората зад които преценят че биха застанали. УСПЕХ в самоунищожението ви партини курви.

Добави коментар

Водещи новини