Проучване: Желанието на хората за участие в протести намалява

  • 22 февруари 2013 18:08

  • 1396
  • 5
Проучване: Желанието на хората за участие в протести намалява
©

Спад в желанието за участие в протести, показват данните на втория в последните дни експресен телефонен сондаж на Галъп, съобщава БТВ. Една от основните причини е оставката на кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Проучването показва намаляване на напрежението, а според анализаторите от Галъп, насрочените за неделя протести ще се окажат важен маркер.

Принципната подкрепа за протестите остава висока - преди оставката на кабинета тя достигна нива от над 90%. Сега близо 70% смятат, че хората трябва да продължат да протестират.

Мнозинството продължава да споделя разочарование от политическата прослойка и да подкрепя появата на нови субекти, които да отстранят досегашните партии.

На въпрос дали смятат да участват в някои от протестите, насрочени за неделя 29% от запитаните са казали „Да”, 61% нямат такова намерение, а 19 на сто се чудят.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1396 5

Коментари 5

Добави коментар
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки

2013.02.23 | 15:29

4
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки, очаква българите щом шепа анархисти взимат връх и им се чуват и виждат безобразията, защо медиите отразяваха толкова избирателно ситуацията, на 100-200 метра от кадрите хората си пиеха кафето. 1.ЗАЩО протестиращите само искат, искат, искат. КАКВО са дали те за България? КАКВО добро допринесаха досега те, освен да искат и да реват като посрани деца, също да трошат и да чупят. ИСКАМЕ!/казват те/. А какво ще дадат не казват! Водят се от принципа ``даите да дадем``. АНАРХИЯТА е над всичко! За каква правда претендират те? 2.Червените гадове поведоха стадото в условя на безредици, който те/червените гадове/ създадоха. На подчинените им електроразпределителни дружества ЕВН,ЧЕЗ,ЕОН беше наредено да издадат необичайно високи месечни сметки от които част от хората да почнат да протестират. Последваха протести, анархия и безобразия. Какво следва след и повреме на анархията /НАРОДА УЖ УПРАВЛЯВА/: влошава се или изчезва мирната и добра среда на българските и чуждите фирми, изтегляне на капитали /частично или напълно/, фирмите не могат да работят нормално, те искат сигурна среда на капиталовложенията си. Безработицата се увеличава, и ескалира почти до 100%. Е ТОВА ЛИ ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ? Шепа червени мародери да водят за носа цяла България. БЪЛГАРИ!!! Не се подавайте на провокацията на ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ!
The Satan

2013.02.23 | 15:29

5
Провокациите идват от такива боклуци, като теб! Само си погледни глупустите, които си писал! Още ли не си осведомен, че никой от старите мутри, които съсипваха народа - НЯМА НЯМА НЯМА НЯМА да управляват отново! Дори да минат някои дребни фалшификации на вота и все пак се намърда някой на топлите парламентарни местенца, ще има нови, по-интензивни и масови протести!
Bai Kur

2013.02.23 | 10:53

3
Idi si zemi zaplatata ot Bat Boiko da ne zabrawish che si na nadnik ei

2013.02.23 | 10:43

2
Спокойно, като излязат новите сметки, желанието на хората за протести ще се увеличи милион пъти. Трябва да се промени закона за преноса на ток- не може да е по-скъп от самия ток-това е пълна ИЗМАМА И КРАЖБА. И като гледаме, без ексцесии алчните продажници и монополити няма да пуснат и стотинка.

2013.02.23 | 10:43

1
В неделя ще видим на живо намалялото желание на хората за протести. Толкова пусто и скучно ще бъде по улиците. Нека социолозите от продажната ГАЛЪП да се разходят на спокойствие и тишина тогава! Но да си носят каски, бронирани жилетки, а ако имат и танк-най-добре.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини