Испанските медии коментират събитията в България

  • 22 февруари 2013 15:35

  • 1362
  • 0
Испанските медии коментират събитията в България
©

Медиите в Испания пишат за протестите в България, довели до падането на правителството. Софийският кореспондент на вестник "А Бе Се" Рафаел Алварадо отбелязва, че бунтът е срещу системата, без разпознаваеми водачи.

Отбелязва се още, че оставката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е била изненадваща, включително за опозицията и че е подадена само ден след като Борисов на емоционална пресконференция е заявил, че няма да бяга от отговорност. Вестникът информира и за изявлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че срещу него е бил поръчан атентат от лидера на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от.

Испанската информационна агенция ЕФЕ съобщава, че от десетина дни България е разтърсвана от протести заради много високите сметки за ток, но никой, дори опозицията, не е смятала, че премиерът толкова ненадейно ще се оттегли. В началото демонстрантите протестираха срещу цените на електроенергията и на парното, заради ниските заплати и пенсии и ширещата се корупция, отбелязва ЕФЕ и допълва, че напрежението постоянно е нараствало. Агенцията отбелязва, че исканията на протестиращите отначало са били за оставка на кабинета и за предсрочни избори, но в един момент народното недоволство се е насочило срещу всички партии и политическата система като цяло.

ЕФЕ информира, че на протеста във вторник в София е имало провокатори, които замеряли с камъни и бутилки силите на реда и се опитвали да преобръщат коли на жандармерията. Агенцията съобщава, че е имало десетина ранени, но е на мнение, че въпросът с пострадалите е бил преекспониран. Появиха се твърдения за "окървавени" протести, но колкото и странно да е на другия ден някои от предполагаемите ранени се появиха по телевизията, твърдейки, че полицията била "озлобена" срещу протестиращите, отбелязва испанската медия. ЕФЕ предава и за контрапротестите и митингите в подкрепа на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

БТА
1362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини