Фандъкова: Имам достатъчно работа като кмет, за да съм премиер

  • 22 февруари 2013 11:45

  • 923
  • 0
Фандъкова: Имам достатъчно работа като кмет, за да съм премиер
©

Категорично ще ви помоля да не се коментира това твърдение, че ще бъда предложена за служебен премиер. Имам достатъчно много работа като кмет на София.  С тези думи Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира пред журналисти твърденията, че ще бъде предложена за служебен премиер от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, предаде репортер на novini.bg.

Тя заяви, че преди два дни премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е проявил мъжество като е подал оставка. Това бе отговорен  държавнически акт към хората и към София. Защото не може една малка част от добре организирани протестиращи да се конфронтират и да се пролива кръв в столицата. Не трябва да се забравя в каква ситуация се работи - на тежка финансова криза. Всеки министър от ГЕРБ иска да даде повече пари на хората, но това няма как да се случи, заяви още тя.

Много съм доволна от инвестициите в София, каза Фандъкова. Тя похвали премиерът в оставка Борисов и министрите от кабинета на ГЕРБ. Припомни, че когато е била зам.- кмет на София при Тройната коалиция се е работило по-трудно и в конфликтна ситуация. Сега обстановката е много различна и спокойна - реалният резултат е метрото, каза градоначалникът на столицата.

Фандъкова е категорична, че иска смяна на ръководството на Софийски имоти и назначаването на нов конкурс.
Според шефа на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев третият лъч на метрото ще започне да се строи от Ботевградско шосе. Той ще е дълъг 17 км , като отсечката ще е подземна и надземна, ще има 19 станции - едната ще прави връзка при СУ с 1-вия лъч на метрото, а друга - при НДК с 2-рия лъч. Строителството ще започне в края на  2014 година и ще завърши през  2018 г. Цялото метро ще имат връзка с 4 ЖП линии и новият лъч ще се свързва с летището, обясни още той.летище.

Последвайте канала на

923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини