Пострадал: Полицията играе комбина с агресорите

  • 20 февруари 2013 08:57

  • 2756
  • 6
Пострадал: Полицията играе комбина с агресорите
© Булфото

Полицията действа в комбина с агресивните агитки, такава поне бе ситуацията на последния протест във вторник вечерта в столицата. Обвинението към пазещите реда по време на демонстрациите отправи един от пострадалите преди ден – 66-годишният софиянец Милан Генадиев пред БТВ.

Той обясни, че докато минавал покрай задния вход на сградата на парламента, дочул разговор между полицаи и група от оказалите се впоследствие по-агресивни протестиращи.

„Офицер каза на агитката: „Минаваме на втори вариант”. Полицията действа заедно с провокаторите, тя ги дирижира, поне 7-8 момчета бяха. Причината е ясна - някой трябваше да даде „тон”, за да се покаже, че протестиращите са лумпени. А можеха още от началото просто да ги отделят хулиганите и да се справят с тях”, обясни 66-годишният строителен инженер, който се занимава със собствен бизнес.

Той бе един от хората, които си тръгнаха от снощния протест с окървавени глави.

„Имам ли вид на лумпен? Нямам. Нито на насилник. Бях в предните редици и затова ме нападнаха – имаше ритане, блъскане, бой с палки – всичко от страна на полицията. Тази агресия не беше само към мен, към всички”, спомня си мъжът.

Думите му се оказаха „доста странни” за шефа на СДВР Валери Йорданов. Коментарът му във връзка с тези обвинения бе: „Това е недопустимо”.

„Има пострадали както от протестиращите, така и полицаи. Когато има нападение на тълпа, както се вижда и от кадрите, възможно е да има пострадал гражданин, който се е намирал там. Няма данни за бити деца и бременни. Сред задържаните има четирима непълнолетни. Част от провокаторите са спортни крайни фенове, доста агресивни.

Полицаите бяха доста толерантни и търпеливи в оттласкването на хората”, добави Йорданов и отрече информациите, че е имало снайперисти в района на Паметника на Левски, където е трябвало да дойдат официалните лица.

Последвайте канала на

2756 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
К.

2013.02.20 | 19:45

6
Милиционерска класика!ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ТОВА Е В ПЛАНА, ЛУМПЕНИТЕ (ПОВЕЧЕТО ЦИВИЛНИ МИЛИЦИОНЕРИ) ХУЛИГАНСТВАТ, СЛЕД ТОВА ДОБРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ГИ БИЯТ, НИЩО,ЧЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ТЕ БИЯТ ПО ГЛАВАТА (ОТ 15 ПОСТРАДАЛИ 14 СА С РАНИ ПО ГЛАВАТА, ПО ДАННИ НА ПИРОГОВ). ВСЕ ЕДНО ПРИ КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО, ТАКТИКАТА Е ВСЕ ЕДНА И СЪЩА!

2013.02.20 | 13:19

1
Държавата се управлява от комунистите ,защо не може да го разберете ! Всичко което се случва в Държавата е дело на комунистите Станишев е първия за ареста .
S

2013.02.20 | 19:43

5
NA VAS VSEE KOMUNISTITE SA VI VINOVNI.SME6NICI STE GOLEMI NE RAZBRAHTE LI 4E VSI4KO VIE SAMITE SI GO PRAVITE VIE SI IZBIRATE KOI DA VI OPRAVLIAVA A POSLE REVETE...ILI OBIASNIAVATE KAK KOPUVALI GLASOVE I TAKA NA TATAK,NA TAKIVA KATO TEB VSE NIAKOI MU PRE4I.DA VIDIM SLED IZBORITE KOI 6TE PO4NE DA VI PRE4I
Fuck the police

2013.02.20 | 19:34

4
Ченгетата са по-опасни и от мутрите, защото са легално във властта. Една от приничите да бъде унищожена армията беше да няма кой да се противопостави на ченгетата. Сега изхранваме 60 000 кухи кратуни, за да се крият в храстите, да пазят влатсимащите от любовта на народа и да бият беззащитните.
facepalm

2013.02.20 | 14:25

2
Стига се оправдава бре кретенче... Само полицаите му виновни ... Има полицаи, които си превишават правата, но не слагай всички под общ знаменател, ако въобще можеш да разбереш какво ти казвам... Гаменче смешно... И нищо чудно да си някое от тез надрусаните олигофренчета, които отиват само да правят мизерии... 100% някога си правил някакви мизерии, изял си го от някой полицай, и сега айде да се направим на отворени, и със смешното никче "fuck the police"...

2013.02.20 | 14:25

3
Като си отишъл да хулиганстваш, недей да хленчиш като се го получиш. Дрисльовци!

Добави коментар

Водещи новини