Враца скочи срещу такса "дъждовна вода"

  • 19 февруари 2013 19:38

  • 1923
  • 2
Враца скочи срещу такса "дъждовна вода"
© Булфото

Протестиращите срещу високите сметки за ток и срещу монополите повече от 500 врачани се преместиха тази вечер и издигнаха лозунгите си пред сградите на дружеството "Водоснабдяване и канализация" /В и К/ и областната администрация, които са съседни във Враца, предаде БТА.

Основните искания към "В и К" бяха насочени към такса "дъждовна вода" и нередовното отчитане на изразходваната за месец вода. Собственичка на заведение показа сметка, в която за тази такса трябва да плати 79 лева, при изразходвана много по-малко питейна
вода, друга протестираща заяви, че от месеци чака отговор на жалба за надписано количество вода от инкасатори, но отговор няма.

Наред с основните искания на протеста отново бяха издигнати политически искания. Протестиращите във Враца заявиха, че дори правителството да отнеме лиценза на ЧЕЗ, дори да подаде оставка, няма да спрат, защото в другите части на страната живеят "наши братя и сестри, наши приятели, които страдат от други ЕРП-та и с които трябва да сме солидарни". С възгласи "Оставка", "Мафия" хората отново поискаха "смяна на системата и нов политически ред".

Организаторите се обърнаха към протестиращите да не се противопоставят на полицаите, "защото са едни от нас, които в момента са на работа, но плащат същите сметки", както и да не нападат работниците в дружествата-монополисти. Те призоваха, да бъдат бдителни както към вандалите, така и към "поставени хора", които ще се опитат да компрометират или разколебаят гражданския протест. Утре те се заканиха да протестират пред сградата на "Топлофикация"-Враца, които определиха като "най-големите местни кожодери".

Протестът завърши с едноминутно мълчание в памет на Васил Левски, а след това част от участниците в него изненадващо тръгнаха в шествие по улиците на града. Шествието, продължаващо и в момента, се охранява от полиция, която осигурява преминаването на автомобили и хора, до момента сблъсъци няма.

Последвайте канала на

1923 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ivan Ivanov

2013.02.23 | 23:33

2
Taksa dujdovna voda?! a taksa laina neshtat li neka tazi taksa ya nalojat na onasi mi rabota mejdu krakata,nyamat nasita parité im otvaryat ochite no samo edna malka shepa prust shte im gi zatvori te sa LUDI i SHIBANI.mamka mu
Артилерист

2013.02.20 | 00:24

1
Те тека те , не на провакаторето ! А ако некой се опита бой по каската до де му дое акъло у глава!

Добави коментар

Водещи новини