Бой между протестиращи в Бургас се размина за малко

  • 19 февруари 2013 17:58

  • 1437
  • 1
Бой между протестиращи в Бургас се размина за малко
© Булфото

На бургаския протест срещу високите сметки днес за малко не се стигна до бой, но не между протестиращи и полицаи, а между самите демонстранти.

Събралите се днес свалиха от поста му неформалния лидер на протеста Григор Дойнов, на който той се бе настанил сам. Дойнов е деен бургаски общественик, който от години оглавява най-различни комитети в защита или срещу нещо, независимо какво, предаде Burgasinfo.

Днес Дойнов се бе подготвил с мегафон и близо 20 минути облъчва протестиращите с призиви, каквито спомена и вчера. Това преля чашата на търпението и събралото се множество го свали от пейките, на които се бе качил.

„Омръзна ни да слушаме години наред едни и същи неща и да гледаме такива политици като тебе. Този протест не е политически”, заяви младеж-еколог, който също от няколко дни е лице на протеста. Дойнов се опита да го надвика с мегафона, но множеството не позволи – освирка го, музикант наду тромпет и се наложи неформалният лидер да се прости с поста си. „Ти си от „Атака”, махай се оттук”, викаха протестиращите. Други го нарекоха комунист.

„Четвърти ден съм тук. Това вече не е протест срещу сметките, а срещу целия ни лош живот и всички политици. Не искаме никакви политически партии да яхват протеста”, изказа се и друг бургазлия.

Днес множеството бе рехаво – на площада имаше не повече от 100 души, половината от които само наблюдатели. В обявения за начален час на протеста – 17:00, до офиса на EVN имаше 18 полицаи и три пъти по-малко протестиращи.

След скандала между младежа-природозащитник и Дойнов протестиращите заявиха, че ще създадат граждански комитет, който да диктува положението и да координира проявите. На въпроса защо днес не са отишли на сесията на общинския съвет, за да изкажат своето възмущение, те заявиха: „На нас трябва да ни дадат зала и да заседаваме, а те да идват на нашите сесии”.

Последвайте канала на

1437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2013.02.23 | 23:37

1
Браво Бургас! Долу всички партии!

Добави коментар

Водещи новини