Санират 30 училища в София

  • 12 февруари 2013 12:23

  • 897
  • 0
Санират 30 училища в София
©

За 2013 г. Столичната община предвижда санирането на 30 училища, като средствата ще бъдат осигурени както от Националната схема за зелени инвестиции в България, така и от Фонд "Козлодуй".

Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при откриването на първия завършен обект, финансиран по схемата, чрез МОСВ - 56 СОУ "Константин Иречек", в кв. "Люлин". На церемонията присъстваха министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и посланикът на Австрия у нас Герхард Райвегер. Проектът е изпълнен със средства на НСЗИ и Столична община и е на обща стойност почти 490 хиляди лева. В училището учат 970 ученици.

Сметката за отопление на сградата за декември м.г. е с 6000 лева по-малка от същия месец на предходната година, когато цената на парното е увеличена чувствително в сравнение с миналия декември и всички говорят за увеличени сметки, каза Фандъкова. По думите й енергийната ефективност е дългосрочната и устойчива мярка за намаляване на разходите за енергия, отопление и вредни емисии, и спестените средства могат да се вложат в ремонти на тоалетни или класни стаи.

Националната схема за зелени инвестиции се прилага в България от 2010 г., когато съгласно Закона за опазване на околната среда на Националния доверителен екофонд, е възложена функцията за управление на постъпленията от продажбата на предписани емисионни единици. Търговията се извършва на правителствено ниво, като процесът се управлява от МОСВ. До момента България е сключила две сделки с Австрия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини