Плевен намалява данъчната тежест

  • 11 февруари 2013 14:58

  • 581
  • 0
Плевен намалява данъчната тежест
©

Плевенската община единствена си позволи около 9 на сто намаление на данъчната тежест за 2012 година. Това заяви кметът Димитър Стойков, цитиран от БТА. Той уточни, че по тази причина са събрани с 450 хиляди лева по-малко местни данъци и такси.

Кметът направи този коментар по повод излязлото решение на Върховния административен съд по жалба на местната опозиция, с което са отменени някои членове от Наредбата за местните данъци и такси. Причината за такъв изход на делото били пропуски в процедурата по приемане на документа.

Стойков отбеляза, че опозицията е обжалвала само увеличените такси, но не и намалените, а промените като цяло на практика били намалили данъчната тежест за гражданите и бизнеса. Изводът е, че жалбоподателят е имал за цел да постави общината в незавидно финансово състояние, коментира кметът. Той допълни, че и през година запазват равнището на местните данъци и такси, въпреки, че имат плащания, които са им "завещани" от предходното управление - изплащане на 3 милиона лева по изтеглен банков кредит, възстановяване на 2 милиона по вътрешен заем за нуждите на чистотата, както и финансиране на два обекта, за довършване на които са нужни 1,7 милиона.

Въпреки трудностите, общината ще се справи с тези ангажименти с подкрепата на държавата, посочи Стойков. Той очаква Плевен да получи допълнителни държавни субсидии от около 10 милиона лева.

Последвайте канала на

581 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини