Джартов: Успяваме да контролираме достатъчно пожара на българо-гръцката

  • 28 юли 2024 10:36

  • 227
  • 2
Джартов: Успяваме да контролираме достатъчно пожара на българо-гръцката
© Bulfoto

За момента успяваме да контролираме достатъчно пожара на българо-гръцката граница, за де не навлезе неконтролируемо, вятърът непрекъснато променя посоката си, каза в „Неделя 150“ на Българското национално радио главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН).

По думите му няма нужда от евакуация на хората от най-близките населени места, тъй като те са далеч от пожара.

Главен комисар Джартов припомни, че вчера в гасенето са участвали два хеликоптера на ВВС – "Кугър" и Ми-17, днес отново днес ще разчитат на поне единия. Той отбеляза, че теренът е труден – пресечена местност. 

На практика изкачваме определени гранични полоси, където можем да го атакуваме, обясни той. По думите му основните мерки за потушаването са въздухоплавателните  средства - Кутър и МИ-17, които работят в нашата част, пише БТА.

Вътрешният министър: От вчера ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е доста тежка

Относно системата за ранно предупреждение – BG Alert, главен комисар Джартов отбеляза, че ние сме една от държавите, които имат такава система, нужно е време институциите за започнат да я припознават като необходим инструмент, от друга страна – населението да я приеме. Системата има възможност да се използва за превантивни цели, посочи още директорът на ГДПБЗН.

От вчера ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е доста тежка, каза по-рано днес и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
227 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.28 | 10:44

2
Джаро, ако цялата група от министерството и журналистите помогнете, ще го угасите за два часа, но може да викнете самолет от испания за другия месец.
Емѝ...бум бум в анала- МИРОСЛАВ ИБАНИЯ КАТИЛА

2024.07.28 | 10:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево, на 49 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

Добави коментар

Водещи новини